28 / 03 / 2024

Hüseyin Sözlü: İmar planı iptalinin Forum araziyle ilgisi yok!

Hüseyin Sözlü: İmar planı iptalinin Forum araziyle ilgisi yok!

Hüseyin Sözlü, 1/25.000 ölçekli nazım imar planı iptalinin Forum arazisi ile ilgisi olmadığını savundu. Sözlü," Forum’u yapacak olanlar ruhsat için başvursunlar ruhsatlarını alırlar ve inşaata başlarlar. 1/25.000’lik plan olsaydı da ruhsat verirdik" dedi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Forum için İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını by-pass etmek için 1/25.000’lik planın Belediye Meclisi’nce iptal edildiğini iddalarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.


ADANA BASINIYLA BULUŞTU

Adana basını ile kahvaltıda biraraya gelen  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, son gelişmelere ilişkin görüşlerini açıkladı, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Sözlü, Genel Yayın Yönetmenimiz Doğan Gülbasar’ın 1/25.000 ölçekli plan iptalinin Forum arazisiyle ilgisi olup olmadığı yönündeki soruya şöyle cevap verdi:


GELSİNLER RUHSAT VERİRİZ

“Plan iptalinin Forum ile ilgisi yok. 1/1000’lik plan Çukurova Belediye Meclisi’nden geçti ve kesinleşti. Bu plan 1/5000 ölçekli planla uyumlu. Forum’u yapacak olanlar ruhsat için başvursunlar ruhsatlarını alırlar ve inşaata başlarlar. 1/25.000’lik plan olsaydı da ruhsat verirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Ruhsat veririz diyorsa, veririz.”


ADANALILAR BİRAZ SABRETSİN

Hüseyin Sözlü, “1/25.000’likten dolayı haklarının kaybolduğunu düşünen varsa onların da haklarını veririz” ifadesini kullandı. Kimsenin hakkını yedirmeyeceklerini söyleyen Sözlü, “Adana’da imar planları sorunlu. Ceyhan’da niye değil. Vatandaşlarımızdan şunu istiyorum. 5 yılımızı doldurana kadar sabretsinler. Sorunları teker teker çözeceğiz” dedi.


ADANA’NIN İMAR SORUNU

Kamu yararına çalışıldığında ve doğru işler yapıldığında kimsenin kararları mahkemeye taşımayacağını kaydeden Sözlü, “Ama birilerinin hakkını yeyip, birileri için özel uygulamalarını yapıyorsanız olmaz. Adana’nın nasıl vicdanlı bir kamu yönetimine sahip olduğunu görecekler. Adana’nın imar meselesi mahkemelere konu olmaktan kurtulacak” şeklinde konuştu.



Adana Medya 


Geri Dön