28 / 03 / 2024

Hüseyin Sözlü: Sahra Cemevi için arsa arayışındayız!

Hüseyin Sözlü: Sahra Cemevi için arsa arayışındayız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hacıbektaş’ta sahra cemevi için uygun arazi arayışında olduklarını, 3 dönüm ve 6,5 dönümlük iki ayrı arsa bulunduğunu, planlamaların devam ettiğini söyledi




Adana Alevi Platformu’nu oluşturan derneklerin yöneticileri Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri’ne katılımları ve hizmet desteklerinden dolayı  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye kucak dolusu çiçekle teşekkür etti.  Başkan Sözlü, Adana’nın Yüreğir, Ceyhan ve Seyhan ilçelerindeki cemevi projelerinin yanı sıra Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’ndeki törenlere katılan Adanalıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede ‘sahra cemevi’yapımı için çalışma yürüttüklerini  müjdeledi.


SEVGİ ÇİÇEKLERİ KUCAĞINA SIĞMADI


Adana’da faaliyet gösteren Alevi ve Bektaşi vakıf ve derneklerin oluşturduğu  Adana  Alevi Platformu, Yüreğir Cem Kültür Derneği Başkanı MüminUray başkanlığında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ziyaret etti.  Mümin Uray, Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde her yıl gerçekleştirilen Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılımından dolayı ve oraya giden binlerce Adanalı’ya hizmet desteklerinden dolayı şükranlarını sundu. Mümin Uray, “Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerinde bizlere verdiğiniz hizmetler ve gösterdiğiniz yakınlıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Platform üyesi derneklerin başkanları da çiçek buketleriyle Başkan Sözlü’ye teşekkürlerini dile getirdi. Başkan Sözlü’nün kucağı çiçeklerle dolunca Alevi kanaat önderleri “Bunlar sevgi çiçekleri… Bu sevgi çiçeklerinin tohumları temelleri atılacak cemevlerinde yeşersin. Sevgi çiçekleri tüm dünyayı sarsın” dileğinde bulundu. Ziyaret anısına Başkan Sözlü’ye Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın minyatürü de hediye edildi.


SAHRA CEMEVİ İÇİN UYGUN ARSA ARAYIŞINDAYIZ


Başkan Hüseyin Sözle de “Biz bu çalışmaları bizlere teşekkür edilsin diye değil, şehirde yaşayan hemşehrilerimizin haklarını, hukuklarını gözetmek, onlara hizmetle mükellef olan yönetici sorumluluğuyla, insanı ve medeni çerçevede Allah rızası için yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Adana’da Yüreğir, Ceyhan ve Seyhan’da projelendirilen cemevlerinin temellerini bu yıl içinde atacaklarını yineleyen Başkan Sözlü, Hacıbektaş İlçesi’nde de Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliklerine katılan binlerce Adanalının yararlanabileceği sahra cemevi yapımı konusunda çalışmalara başladıklarını duyurdu. Başkan Sözlü,  Hacıbektaş’ta sahra cemevi için uygun arazi arayışında olduklarını, 3 dönüm ve 6,5 dönümlük iki ayrı arsa bulunduğunu, planlamaların devam ettiğini söyledi.


HACIBEKTAŞ’A GİDEN BİNLERCE HEMŞEHRİMİZ RAHAT ETSİN


Başkan Sözlü, “Her yıl Hacıbektaş’a binlerce hemşehrimiz gidiyor. Orada kamp ortamında konaklama, yemek, temizlik, tuvalet, banyo ihtiyaçlarının karşılanması önemli. İhtiyaçları karşılayacak kapasitede yemekhane, tuvalet, banyo olan, suyu, altyapısı  eksiksiz bir kamp tesis edeceğiz. Hacıbektaş’a giden hemşehrilerimiz çadırlarını kurup, bu alanda konaklamalarını yaparlar.İhtiyaç duyduğu hizmetleri de sahra cemevindenalır. İki veya üç parçalı olarak bu tesisi yapıp, size kazandırmak benim için şeref olur” ifadelerini kullandı.

Adana Alevi Platformu yöneticileri de Başkan Sözlü’nün ortaya koyduğu duyarlılığına çok teşekkür etti. Başkan Sözlü, ayrıca 2002’de Hacıbektaş dönüşünü meydana gelen otobüs kazasında hayatını  kaybeden 40 kişinin mezarının olduğu Kabasakal Mezarlığı’ndakianıt, çevre duvarı ve yeşillendirme çalışmasının da ivedilikle yapılması için ilgili bürokrata talimat verdi.

Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü ve Adana Alevi Platformu yöneticileri anı fotoğrafı çekildi.



Adana Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön