29 / 03 / 2024

Hüseyin Sözlü: Şehircilikte kaybedilen zamanı geri kazanmalıyız!

Hüseyin Sözlü: Şehircilikte kaybedilen zamanı geri kazanmalıyız!

Hüseyin Sözlü, "Kentsel dönüşümü binaları yenileme olanağından öte, Cumhuriyet döneminde şehircilik açısından kaybedilen zamanı telafi etme ve Adana'nın şehircilik, medeniyet çıtasını yükseltecek anlayışı uygulamalıyız" dedi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Akdeniz Türk TV'de yayınlanan, Seyhan, Çukurova ve Sarıçam Belediye Başkanlarının katıldığı programda, Adana'yı birlikte geliştirip kalkındıracaklarını belirterek, Büyükşehir'in bazı projeleri ve hizmetleriyle ilgili bilgi aktardı. Sözlü, "Adana için birlikte çalışma kararlılığımız sürecek" dedi. 


Akdeniz Türk TV'de Yüksel Evsen'in hazırlayıp sunduğu, Savaş Çokduygulu, Efsun Tekyeten, Necmi Uçar'ın sorularıyla katıldığı Dört Köşe programına, merkez ilçe belediye başkanlarıyla birlikte konuk olan  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni yasayla, yetki ve sorumluluk alanlarının il sınırlarının tamamına yayıldığını söyledi ve yeni bir teşkilat yapılanmasının ardından kırsalda biriken susuzluk-yol eksiği sorunlarını gidermek için harekete geçtiklerini ifade ederek, sadece 1 yıl içinde 150 km'den fazla içme suyu şebekesi inşa ettiklerini açıkladı. 

Başkan Sözlü, geçen yıl 630 km yol yaptıklarını, bu yıl da 1130 km yol daha yapılacağını söyledi. Adana'da maddi sıkıntılardan dolayı yapılamaz denilen hizmetlerin yapılabildiğini ve bundan sonra da yapılabileceğini gösterdiklerini kaydeden Başkan Sözlü, "Adana'nın ilçelerinde seçilen diğer başkanlarımızla birlikte Adana için çalışma azmimiz var. Herkesin bu konuda samimi olduğunu görüyorum ve hangi siyasi partiden olursa olsun, Adana'nın gelişmesi için birlikte çalışma kararlılığımızın sürdüğünü belirtmek istiyorum" dedi. 


SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ 


Arıtma tesisi, Sofulu Çöplüğü, futbol kulüplerinin durumu ve kentin diğer sorunlarıyla ilgili gelen soruları da cevaplayan Başkan Sözlü, personel yapılanmasında adam kayırarak değil, ilkelere bağlı kalıp, disiplinli bir ortam sağlayarak başarı sağlanabileceğini vurguladı. Başkan Sözlü, Adana Demirspor ve Adanaspor'un Süper Lig'e çıkmasını arzu ettiğini, takımlar arasında ayrım yapmasının mümkün olmadığını kaydetti. 


Başkan Sözlü, Seyhan Nehri üzerinde yapılacak ve trafik akışını önemli ölçüde rahatlatması planlanan köprülerle ve Ceyhan Nehri üzerinde yapılacak köprüyle ilgili projelerin ayrıntılarını da Akdeniz TV Türk izleyenleriyle paylaştı. Başkan Sözlü, "Yapacağımızı söylediklerimizi hayata geçirip geçirmeyeceğimizi önümüzdeki 4 yıl gösterecek. Adana'da hemşehrilerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. 

Adanalılara hizmet için ilçe belediyelerimizle koordineli çalışıyoruz. Farklı siyasi partilere mensup ilçe belediye başkanlarıyla aramızda siyasi yarış olabilir fakat Adanalılara hizmet ortak paydamızdır. Bu konudaki sorumluluğumuz ortak" diye konuştu.

 

SU TAHSİLATINDA KAYIP KAÇAK YÜZDE 60'TAN, İLK ETAPTA YÜZDE 20'LERE İNECEK 


ASKİ'nin Dünya Su Günü nedeniyle düzenlediği Su Zirvesi kapsamında gerçekleşen faaliyetlere de değinen Başkan Sözlü, zirvenin; halkın su kullanımı konusunda bilgilendirilmesi açısından önemli işlev gördüğünü açıklayan Başkan Sözlü, şöyle devam etti: "Adana'da su kullanımı konusunda kayıp ve kaçak yüksek. Halkın sırtına binen yükü, kayıp ve kaçakları tespit faaliyetlerimiz sürdükçe azaltacağız. Belediyemizin gelirlerini de böylece artıracağız. ASKİ'nin kayıp kaçakları yüzde 60'larda. İlk etapta bu kayıp kaçak yüzdesini 20'lere indireceğiz. Bu konuda sıkı çalışmaya ve kayıp kaçağı, kayıt altına alma işlemlerine devam ediyoruz." 


Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Sözlü, "Kentsel dönüşümü binaları yenileme olanağından öte, Cumhuriyet döneminde şehircilik açısından kaybedilen zamanı telafi etme ve Adana'nın şehircilik, medeniyet çıtasını yükseltecek anlayışı uygulama fırsatı olarak görmeliyiz" dedi. 


Köprü Köyü kentsel dönüşüm detay projesini canlı yayında paylaşan Başkan Sözlü, modern, yoğunluğunun yüksek olmadığı, doğayla iç içe, çağdaş şehircilik konseptinin uygulandığı bir proje olacağının altını çizdi. Sinanpaşa'da da aynı özelliklerde bir kentsel dönüşüm planladıklarını vurgulayan Başkan Sözlü, projelerin bakanlıkta imza beklemesinin en büyük sıkıntı olduğunu ifade etti. Seyhan'da, Ziyapaşa ve Sümer Mahallesi'yle ilgili, Zeydan Karalarla görüş alışverişi yaptıklarını açıklayan Başkan Sözlü, kendi başlattıkları kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte, Seyhan, Çukurova ve Yüreğir'de de ortak projelerle yola devam edeceklerini bildirdi.

 

Başkan Sözlü, kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetlerini desteklemeye, böylece kentin her konudaki çıtasını yükseltmeye devam edeceklerini de vurguladı. 

Başkan Sözlü, Adanaspor'un, Adanalıya teslim edilmesi durumunda, Süper Lig'e çıkacağını da sözlerine ekledi. 


Adana Çukurova Press


Geri Dön