19 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü, Seyhan Nehri üzerine yapılacak köprüleri anlattı!

Hüseyin Sözlü, Seyhan Nehri üzerine yapılacak köprüleri anlattı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Seçimlerden çıkacak iyi veya kötü sonuç, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sizlere vereceği hizmetin önüne geçmez" dedi.



Yüreğir’in muhtarlarıyla bir araya gelen Sözlü, “Muhtarların vicdanlarına seslenmek istiyorum. Hayatı birlikte planlamak ve tasarlamak hepimizin hakkı. Nereden gelmiş olursak olalım doğduğumuz yer de doyduğumuz yer de memleketimizdir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti’nin her noktasında yaşamak, kardeşliği birlikte hissetmek, birlikte pekiştirmek, hayatı birlikte planlamak ve tasarlamak hepimizin hakkı. Bu yüzden Türkiye’de Moda olan ayrımcı yaklaşımların hepsini kökten reddediyoruz. Adana’da yaşayan herkes bizim hemşehrimizdir. Biz bu şehrin birlikte sahibiyiz. Hepimiz birlikte ülkenin ve milletin gerçek sahipleriyiz” dedi.


KÖY KAVRAMI KAYBOLMAMALI

Borçlu bir belediyeyle geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu üstlendiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

“Göç gide gide düzeliyor. Dün yapılamayanları bugün başarırken, yarın daha fazlasını yapacağımız konusunda zerre kadar şüpheniz olmasın. Daha fazla hizmet yapmak gücümüzü azaltmıyor, belediyeyi güçlendiriyor. Göreceksiniz, yıllardan bu yana Adana’nın merkezinde tamamlanamayan altyapıyı, köylerde de, kasabalarda da (Mahalle tanımını bilerek kullanmıyorum ve hukuki bir tanımdır) yapıyoruz, yapacağız. Köylerin, kasabaların her biri bir kültürün bir rengin, bir kokunun ifadesidir. Onun için köylerinizi, mahallenizi tarif ederken, köy ismini kullanın ve mahalleyi de ekleyin. Köy kavramının, köy tarifinin şehrin metropol kültürünün olumsuz, azgın tarafı içinde kaybolmasını da çok arzu etmem. Ünlü bir sosyolog der ki; köyler milli kültürün kaynağıdır. Şehir hizmetini şehir kültürünü alalım ama, milli kültüre menba, kaynak olma vazifesini de kaybetmeyelim. Köyümüzü, insanımızı yerinde kalkındırmak boynumuzun borcudur.”


Seyhan Nehri üzerine yapılacak yeni köprülerle ilgili de bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: “Bulunduğumuz yerden karşıya bir köprü geçecek. Yavuzlardan gelecek, TEDAŞ’tan  TOKİ  konutlarının arasından, deprem evlerinin arasından İncirlik hattına doğru bulvar olarak gidecek.Yine hemen İller Bankası Kavşağı’ndan, Adnan Menderes’in üzerinden (Baraj setinin üzeri artık trafiği kaldırmıyor) bir köprüyü de Yeşil Bulvar’la buluşacak şekilde yapacağız. Dörder şeritli yol ve arasında çift şeritli raylı sistem olacak. Kavşak düzenlemeleriyle birlikte gerçekleştirilecek bu. Kazım Karabekir Bulvarı’nı 35 metre genişliğine çıkaracağız. Ceplerle tam Çukurova Üniversitesi’ne saplıyoruz. Bunların hepsi gelecek aydan itibaren etrafındaki imar uygulamalarıyla birlikte hayata geçecek.Buradan güneye doğru, aşağıya doğru ineceğiz. Bizim dönemimizde Yüreğir hizmet alacak. Nehrin sol tarafı Suriye gibi unutulmuş. Sağ tarafı daha gelişmiş. Allah nasip ederse göreceksiniz, Yeşil Bulvar’ın altından itibaren Yüreğir’deki gelişmeyi, Yavuzlar’ın merkezinden D-400’e, sağa, Sinanpaşa’dan güneye ve kuzeye doğru gelişmeyi görev sürem boyunca ben size göstereceğim. Bu konuda gayretliyiz. İnce, kişisel hesap içinde olmadığımız için, projeleri hayata geçirmede önümüzde zerre kadar engel yok. Adanalının hakkını Adanalıyla paylaşacağız. Çekincemiz, kişisel hesabımız yok. Ceyhan’dan geldik, hükümetin bana muhalefetine rağmen yiğitçe seçtiniz. Bize de yakışan yiğitlik, size layık olmaktır.Bugünkü idrak ettiğimiz düzen bize karar verme noktasında hakikaten mesuliyeti daha fazla yüklüyor. Bu noktada bizleri güçlendirmenizi istiyoruz.”


Adana Bölge


Geri Dön