29 / 03 / 2024

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümde iddialıyız!

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümde iddialıyız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sinanpaşa ve Çukurova İlçesindeki Göl mahallelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projeleriyle iddialı olduklarını söyledi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşüm uygulamalarında düşük yoğunluktan yana olduklarını belirterek, “Bizim gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm uygulamaları Adana’da daha önce yapılanların hiç birine benzemeyecek” dedi.


“NE KIYI BOYU NE KIŞLA GİBİ OLMAYACAK”

Yüreğir ilçesindeki Sinanpaşa ve Çukurova İlçesindeki Göl mahallelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili oldukça iddialı konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, “ Projelerde yoğunluk düşük olacak. Bizim projelerimiz ne Seyhan’daki Kıyıboyu, ne Kışla’daki yapılaşmaya benzemeyecek. Bu kadar iddialıyız” diye konuştu.


“BAZI BİNALARI YIKMAKLA DÖNÜŞÜM OLMAZ”

Kentsel dönüşümün ahlaklı yapılması gerektiğini, projeleri tamamlandığında hak sahiplerinin kazanacağını kaydeden Başkan Sözlü, “Kentsel dönüşüm, bazı binaları yıkıp yenisini yapmak değildir. Yeni bir çehre yaratamıyorsanız buna kentsel dönüşüm denilemez. Sinanpaşa ve Göl mahallesi büyük değer olacak” ifadelerini kullandı.


“İTİRAZLAR YÜZÜNDEN HİZMET ENGELLENİYOR”

Devlet Bahçeli Köprüsünün yapımına başlanması ve dörtyol ağzındaki battı çıktının üzerinin kapatılması için de projelerinin hazır olduğunu da anımsatan Başkan Sözlü, “Herşey tamam ama itirazlar var. İtirazlar olmasa bu hizmetleri tamamlanacak ama er ya da geç bu sorunu da çözüp Adana’yı bu hizmetlere kavuşturacağız” dedi.



Adana Egemen Gazetesi


Geri Dön