20 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü'den Adana'ya kültür ve sanat merkezi sözü!

Hüseyin Sözlü'den Adana'ya kültür ve sanat merkezi sözü!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kültür-sanat ve sporda eski başarılara duyulan özlemi gidermek için Adana’nın bu alanda çıtasını yükselteceklerini söyledi...




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Adana  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kültür-sanat ve sporda eski başarılara duyulan özlemi gidermek için Adana’nın bu alanda çıtasını yükselteceklerini belirterek, bunun ilk somut örneği olarak “Kültür-Sanat ve Spor Kompleksi” kuracaklarını söyledi.


Sözlü, Adana Ticaret Odası’nın sosyal tesislerinde kültür-sanat ve spor alanlarında faaliyet gösteren kulüp ve dernek temsilcileri, yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Aralarında yabancı ülkelerden konukların da bulunduğu toplantıda Sözlü, değişik dallarda aktif olan sporcu, yazar, sanatçı ve sektör yöneticilerine hitap etti.


Sözlü, sporun, kültür ve sanatın toplumların ortak paydası işlevi gördüğüne işaret ederek, “Bugün hangi siyasi görüşten olursak olalım sanatın, sporun ve müziğin bir ortak paydası varsa bu ortak paydanın Adana’ya vereceği birçok zenginlikler de vardır. Çocukluğumuzda Manş'ı geçmiş Adanalı yüzücü Erdal Acet’le, yüreğimiz kabarıyordu. Futbolda Fatih Terim’in başarası artık dünya çapındadır. Bunlar Adana’mızın ortak değerleridir” diye konuştu.


Sözlü şöyle devam etti:


“Bir ilçe belediyesi imkanlarıyla halk ozanlarımızdan yazarlarımıza, şairlerimize kadar güzel dilimiz Türkçemizin gelişmesi için emek sarf eden kim olursa olsun onları elimizden geldiğince destekledik. Sporda her zaman elimizi taşın altına koyduk. Biz; sporun her dalında, tiyatro olsun, müzik olsun, resim olsun kültür ve sanatta Adana’yı yeniden o eski ihtişamlı günlere döndürmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”


MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, bu konuda ortaya koyduğu hedefteki samimiyetinin nişanesi olarak ilk somut projeyi de “Kültür-Sanat ve Spor Kompleksi” olarak açıkladı. Taslak mimari projenin de hazır olduğunu bildiren Sözlü, “Bu proje tüm derneklerimizin, spor salonlarının, toplantı salonlarının bir arada olduğu dev bir kültür ve spor kompleksi olacak ve 24 saat Adanalılara hizmet verecektir” diyerek Adanalılara müjde verdi.


Değişik fikirlerin de alındığı toplantıda MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan da, kısa konuşmasında kültür, sanat ve sporun toplum hayatına katkılarına vurgu yaptı.


Programda, MHP Ceyhan Belediye Başkan Adayı Ali Duru, MHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu da hazır bulundu.



Adana Haber Merkezi


Geri Dön