25 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü'ye kentsel dönüşüm desteği!

Hüseyin Sözlü'ye kentsel dönüşüm desteği!

Eski yerleşim bölgelerinde yenileme yapılmasının uygun olduğunu dile getirmeyi sürdüren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da kentsel dönüşümü, kent yararına olacak şekilde gerçekleştirme kararlılığından ödün vermiyor.




Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yaparken öncelikle kentin geleceğinin düşünülmesi çağrısını her fırsatta yineleyen ve yeni alanları imara açmak yerine, eski yerleşim bölgelerinde yenileme yapılmasının uygun olduğunu dile getirmeyi sürdüren  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da kentsel dönüşümü, kent yararına olacak şekilde gerçekleştirme kararlılığından ödün vermiyor.


DENİZLİ VE MİTHATPAŞA’YA İNİN


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği’nin (AYAMDER) konuğu olarak katıldığı toplantıda yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Başkan Hüseyin Sözlü’nün, “Adana’da artık problemli parsel dönemi bitti. Müteahhitlerimizin, Gürselpaşa Mahallesi’nde yüzde 60’lara kadar varan kat karşılığı parsellere bina yapmayı tercih etmelerinin yanında farklı bakış açılarıyla konuya yaklaşmalarını bekliyorum. Denizli ve Mithatpaşa mahallelerine yönelinmesi en iyi karar olur. Türkmenbaşı’ndan Denizli’ye, Alparslan Türkeş’ten Mithatpaşa’ya inin. Yatırımlarınızı buralarda yapmaya çalışın.Tek başınıza yapamazsanız, ortaklıklar kurun“ şeklinde yaptığı açıklama kamuoyunda olumlu yankılar buluyor.


GÖRÜŞLER OLUMLU


Kamuoyunda Başkan Hüseyin Sözlü’nün, müteahhitleri Denizli ve Mithatpaşa mahallelerine bina yapmaya çağırmasının olumlu olduğuna dair yorumlar yapılırken, muhtarlardan ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından pozitif görüşler geliyor.


ŞEHİR PLANCILARI ODASI BAŞKANI GÜLCAN KESKİN


Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, yerinde dönüşümden yana olduklarını belirterek, “Yerinde dönüşüm olduğu sürece, söz konusu mahallelerdeki vatandaş yerinden edilmediği sürece Başkan Hüseyin Sözlü’nü çağrısını ve düşüncesini olumlu buluyoruz. İkinci olarak yapılacak kentsel dönüşüm çalışması sadece fiziksel değil, sosyal-kültürel anlamda da gerçekleşmeli. Ortaya çıkacak gelirden de mutlaka bölge insanının yararlandırılması gerek. Özellikle istihdam olarak geri dönüş sağlanırsa çok yerinde olur. Havaalanının bulunduğu noktada olması ve kentin giriş noktasının hedef alınması özellikleri nedeniyle de söz konusu mahallerde kentsel dönüşüm yapılması çağrısını destekliyoruz. Kentin mimari özelliklerine uygun, rüzgar ve yeşil koridorlar gözetilerek, sosyal donatı alanları için yeterli alan ayrılarak çalışılırsa yer seçimini çok mantıklı buluyoruz. Vatandaşı yerinden etmeden yapılacak çalışmanın da bazı sorunların belirli noktalarda öbeklenmesini önleyeceğine inanıyoruz” dedi


MİTHATPAŞA MAHALLESİ MUHTARI


Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Cengiz Şen de, Başkan Hüseyin Sözlü’nün çağrısının çok yerinde olduğunu ifade ederek, “Mahalle sakinleri uzun süredir bu açıklamayı bekliyordu. Kimse evine yatırım yapmıyordu.


Mahallemizde ambulansın, itfaiyenin, çöp kamyonunun giremediği sokaklar var. İki insanın yan yana yürüyemeyeceği sokakların bulunduğu noktalar mevcut. Hüseyin Sözlü Başkanımız gibi cesaretli bir belediye başkanı bekliyorduk. Mahallemizin modern ve insanca yaşanabilecek bir yer haline gelmesi için çağrı yapan Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


DENİZLİ MAHALLESİ MUHTARI


Denizli Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldırım, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün çağrısını çok olumlu bulduğunu ve yürekten desteklediğini söyledi. Muhtar Yıldırım, şöyle konuştu: “O ne diyorsa onun yanındayız. Çarşıya 15 dakika mesafede olmasına rağmen köy olarak adlandırılan mahalleler, Başkan Sözlü’nün çağrı yaptığı yatırımların gerçekleştirilmesi halinde modern hale gelecek. İlk adımı atan Hüseyin Sözlü Başkanımızın sonuna yanındayız.”



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün müteahhitlere yönelik çağrısının medya dünyasında da olumlu yansımaları oldu.


Adana Büyükşehir Belediyesi



Haber Anayurt Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'yı modem bir kent haline getirme yolunda mimarların düşüncelerini çok önemsediklerini belirtti.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin genel kuruluna katıldı ve modern bir Adana oluşturma yolunda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarında mimarlarla birlikte kolektif çaba gösterme çağrısında bulundu. 


Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin yapüan genel kuruluna katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'yı modern bir kent haline getirme yolunda mimarların düşüncelerini çok önemsediklerini belirtti. Başkan Sözlü, "Mimarlık teknik meslekler içinde sanat yönü ağar basan bir meslek. Şehrimizi şekillendirirken ve özellikle son dönemde yeniden kurarken de Adanamızın mimarlarının kafasındaki, yüreğindeki bizim için çok önemli ve değer arz ediyor. Mimarları ve mimarlığı çok önemsiyorum. İnşallah bu geniş aileye önümüzdeki yü mezun olacak kızım da katılacak" dedi. 


Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yeniden şekilleneceğini ve kentsel dönüşüm kavramıyla da şehirlerin yenileceğini düşündüğünü ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Altını çizerek söylüyorum; binalar değil, şehirler yenilecek. Şehirlerimizin bir onaran ve rehabilitasyon sürecinde, ihtiyaca cevap verecek yolların planlanması, sosyal donatüarın kazandırılması hususunda da gayretlerimiz var. Bunları yaparken şehircilik açısından kaçırılmış fırsatları yeniden yakalamak üzere bir bakış açısını ortaya koyarak faaliyet göstermeyi istiyoruz. Yüksek yoğunluklu imar alanlarını şehrin dışında açmak gibi bir zafiyetin içine girmiyoruz. Türkiye'de kamu yönetiminin belediyecilik açısından rantla istismar edilen en önemli noktası yeni arsalar üretmek. İhtiyaç varsa üretilmeli ama doğru üretilmeli. Taran toprakları, çevre korunmalı, hassasiyetler dikkate alınmalı. Adana'da terk edilmiş alanlar o kadar çok ki; moda tabiriyle buralar varoş olarak tanımlanıyor. Şehrin merkezinir de varoş olarak tanımlanması artık doğru değil. Belki oradaki eski binalar yeni yapılaşmayı engelleyen dezavantaj amg merkezin de çekiciliği vardır. İşte o çekiciliği avantaja çevirerek Adana'yı şehircilik açısından yenilemeye çalışıyoruz. Kurallara riayet ederek bunu yapmak bizin için çok önemli. Şehir plancılığının ruhung ve kurallarına ihanet etmeden yenider şekillendiriyoruz. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren bu konuda yapmış olduğumuz planlamaları göreceksiniz." 


Adana Anayurt



Geri Dön