26 / 04 / 2024

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2012 yılında jeotermal turizm amacıyla özel bir şirkete satılan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkii’ndeki araziyi tekrar Kula Belediyesi’ne kazandırarak Termal Otel ve sosyal yaşam alanı projesi için kolları sıvadı.




Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da yıllardır aşılamayan sorunlara getirdiği çözümlerle geleceğe yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Başkan Tosun; jeolojik yapısı, tarihi şehir dokusu, doğal güzelliklerinin yanı sıra jeotermal kaynaklar açısından da büyük bir zenginliğe sahip olan Kula’nın hak ettiği yerlere gelmesi için çalışmalara hız verdi. Jeotermal su kaynakları tarımdan turizme, enerjiden kent ısıtmasına kadar çok geniş bir yelpaze sunduğunun altını çizen Başkan Tosun, tarihi Emir Kaplıcalarını 2017’de projelendirerek daha sonrasında yatırımcı veya ortak teşebbüs ile turizme kazandıracaklarını belirtti.


Başkan Tosun, Termal Otel Bilmecesine Son Noktayı Koydu

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yıllardır konuşulan ancak bir türlü değerlendirilemeyen tarihi Emir Kaplıcaları’nın yer aldığı Jeotermal turizm alanında önceki dönemde özel bir şirkete satılan araziyi tekrar satın alarak girişimlere başladı. Termal turizm alanı içerisinde yer alan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkiinde yer alan 139 Ada 5 parseldeki arazi, 2012 yılının Ekim ayında Kula Belediye Meclisi toplantısında alınan kararla termal otel yapılması şartı ile satışa çıkartılmıştı. Arazi daha sonra yapılan ihale sonucu 6 Kasım 2012 tarihinde Kula Belediyesi Encümen Kararı ile 715 Bin TL’ye özel bir şirkete satıldı. 2014 yılındaki yerel seçimlerden sonra konuya gösterdiği özel hassasiyetle arazideki çalışmaları yakından takip eden Başkan Tosun, aradan geçen uzun zamana rağmen inşaatın ilerlememesinden dolayı yüklenici firma sahipleri sık sık görüşmelerde bulundu. Son olarak Kula Belediyesi, icra yoluyla satışa çıkan yerin ihalesini kazanarak daha önceki satış rakamının neredeyse yarısına tekabül eden 400 Bin TL gibi bir rakama araziyi satın aldı. Böylelikle hem yeraltı kaynakları hem de doğal güzellikleriyle Türkiye ve Dünya’da marka şehir olmaya aday olan Kula’nın, jeotermal turizm alanı 2017’de projesi çizilerek ilerleyen dönemde özel sektör ve bir iştirak ile turizme kazandırılacak.



Arazide İncelemelerde Bulundu


Başkan Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile jeotermal araziyi inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Kula’ya yakışacak bir tesis oluşmasını isteyen Başkan Tosun, turizm ve tarım sektöründe kullanmak üzere proje hazırlıklarına başladı. Tosun, Kula’da gerek jeopark alanı, peri bacaları gerekse de tarihi evlerin restorasyonu, Çarşı Sokak Sağlıklaştırması ve Tabduk Emre ile Yunus Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi kapsamında turizm odaklı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek “Kulamızı, ulusal ve uluslararası alanda turizmin gözbebeği haline getireceğiz. Hem ülkemiz hem de Kulamız kazanacak. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.


 


Kaplıcalar, Kula’ya Hak Ettiği Değeri Kazandıracak


Kula'nın jeotermal kaynakları açısından zengin olduğunu fakat yıllardır değerlendirilemediğini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula, ciddi bir  servetin üzerinde bulunmasına rağmen değerlendirilme noktasında maalesef kısır kalmıştır. Ülkemizde birçok örneği olan ve çok amaçlı olarak kullanılabilen jeotermal kaynaklar, Kula’da bugüne kadar sadece modern olmayan bir şekilde hamam ve kaplıca suyu olarak değerlendirilmiş ve ileriye dönük bir yatırım yapılmamıştır. Eskiden beri, özellikle seçim dönemlerinde Emir kaplıcaları için söylenenler hala hafızalarımızda yerini koruyor. Keşke zamanında söylenenler yapılsaydı da bugün bunları konuşuyor olmasaydık. Elbette söz verilen bir icraatı gerçekleştirmek, jeotermal kuyuların önünde boy boy poz vermeye benzemez. Her şeyden önce inanç ister, azim ister, emek ister. Bizler önümüze gelen her fırsatı değerlendiriyor, gelecek nesillere kaliteli ve yaşanabilir bir Kula bırakmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. İnşallah, kaplıcaların bulunduğu bölgeye çok güzel bir tesis kazandıracağız" diye konuştu.




Kula Belediyesi



Geri Dön