26 / 04 / 2024

Hüsnü Gürpınar: İnşaat sektörü krizde!

Hüsnü Gürpınar: İnşaat sektörü krizde!

3 kat izni ile ilgili belediyelerde tıkanan imar düzenlemeleri inşaat sektöründe büyük krize yol açtı. Birçok projenin askıya alınması, bazı firmaları batma noktasına getirdi. Herkes sorunun çözülmesini bekliyor.



İnşaat sektörünün durma noktasına gelmesine rağmen, aylardır sorunun çözülmemesi büyük tepki topluyor. Konuyla ilgili görüş belirten İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, "Ortada bir problem var. Bunun çözümü de belli ama kimse üzerine düşeni yapmıyor" şeklinde konuştu. 


Çözümün net olduğunu ifade eden Gürpınar, "Biz bir yol haritası belirledik. 

Projelere 3 katlı ve 3 katın gerekleri yerine getirilerek 2 kat ruhsatı verilebilir. Üçüncü kat ise revizyon imar planının onayından sonra, tadilat ruhsatı alarak yapılabilir" dedi. 

Bu konuda ortaya sundukları önerinin kabul edilmediğini ifade eden Gürpınar, inşaat sektörünün böyle devam ederse daha da geriye gideceğini savundu. 

Büyiıkşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin sürekli topu birbirine attığını söyleyen Gürpınar, "Belediyelerin duyarsıluııduğu SATSO'dan ise en ufak bir ses çıkmıyor" diye konuştu. 


Yeni Haber


Geri Dön