16 / 04 / 2024

Hüsnü Özyeğin: Rusya'daki kadar Türk müteşebbis başka ülkede yoktur!

Hüsnü Özyeğin: Rusya'daki kadar Türk müteşebbis başka ülkede yoktur!

Forbes dergisi tarafından Türkiye'nin en zengin işadamı olarak seçilen Hüsnü Özyeğin, Rusya'daki Türk müteşebbisin dünyanın başka ülkesinde bulunmadığını söyledi



Özyeğin, Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus-Türk İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "Zirve Sohbet Toplantısı" öncesinde Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya’nın Türkiye’nin en fazla ticaret yaptığı ilk 3 ülke arasında olduğunu belirterek, "Hiç kimse 20-25 sene evvel böyle bir şey tahmin edemezdi" dedi.

Rusya’nın Türkiye ile ilişkilerde çok büyük önem kazandığını vurgulayan Özyeğin, "Bir de Rusya ile ilişkilerimiz öyle büyük boyutlarda ki Rusya’dan dışarı çıkan Ruslar’ın en çok gittiği ülke Türkiye. Yani böyle bir özelliği var. Enerjimizin önemli bir kısmını Rusya’dan sağlıyoruz" diye konuştu. Özyeğin, bir başka soru üzerine Rusya’da çok sayıda Türk müteşebbis olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Başka bir ülkede Rusya’da olduğu kadar Türk müteşebbis yoktur. Çok çeşitli konularda Türk müteşebbis var. Yani belli bir saha değil, yani inşaat konusunda değil, bir çok alanda müteşebbisimiz var. 140 milyon nüfusu ile Rusya, Türkiye için çok önemli bir ülke.  Siyasi açıdan da ilişkiler çok genişledi. Bu vizenin kalkması gibi olaylar iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasına katkıda bulunacaktır."

"Rusya ve Türkiye birbirini tamamlayan iki ülke"

Türkiye ve Rusya’nın birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu söyleyen Özyeğin, "Bizde enerji yok, onlarda enerji var. Bizde sınai üretimi var. Yani tüketici için buzdolabı, çamaşır makinesi, halı, mobilya gibi... Burada onlar yeni gelişiyor. Yani birbirini çok tamamlayan ekonomiler var. Yani Türkiye’de sınai üretimi çok daha çeşitliyken, burada ise yeni yeni başlıyor. Bizde 50 sene önce kuruldu buzdolabı, çamaşır makinesi fabrikaları. Burada da Vestel ve Beko gelip yapıyor bunları. Türk üreticilerinin tüketiciye yönelik ürünleri Rusya’dan daha ileride. Türkiye’de turizm daha çok ileride mesela" diye konuştu. Özyeğin, işadamlarının başarılı olabilmesi için de, "Çok çalışmak, çok çalışmak ve yine çok çalışmak gerek" ifadesini kullandı.

AA
 


Geri Dön