26 / 04 / 2024

Hüsnü Özyeğin, Swissotel arazisini 422 milyona aldı

Hüsnü Özyeğin, Swissotel arazisini 422 milyona aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı ancak yeterli teklif gelmediği için ihalesi ertelenen Swissotel'in arazisi 422 milyon TL'ye Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin'a ait Anadolu Japon Turizm'e satıl



Belediye tarafından Ekim 2009'da satış kararı alınan Swissotel için 14 Nisan 2010'da çıkılan ihalede katılım olmadığı için kasım ayına ertelenmişti. 420 milyon TL muhammen bedelle çıkılan ihaleyi tek katılımcı firma olan, aynı zamanda otelin kiracısı durumunda bulunan Anadolu Japon Turizm 422 milyon TL ile kazandı.
Zeynel Yaman/Sabah


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Swissotel, 422 milyon TL karşılığında Özyeğin'in

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü kez ihaleye çıkan Swissotel'e tek teklif Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin'den geldi. 2005 yılında oteli 100 milyon dolara satın alan Özyeğin arsa için de belediyeye 422 milyon TL ödeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 420 milyon TL'ye satışa çıkardığı Swissotel Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin'in oldu. İhalesi daha önce iki kez ertelenen otel, İBB tarafından üçüncü kez 420 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhalede tek teklifi, otelin 2032 yılına kadar üst kullanım hakkını elinde bulunduran Özyeğin'in şirketi Anadolu Japon Turizm verdi. 1988 yılında Alman ve Japon ortaklığında inşa edilmeye başlanan ve 1991 yılında Türk turizminin hizmetine açılan Swissotel the Bosphorus, 2005 yılında Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin tarafından 100 milyon dolara satın alınmıştı.

Özyeğin, arsa sahibi İBB'ye üst kullanım hakkı için kira ödüyordu. Satış ile boğaza nazır otel ile birlikte 72 bin 422 metrekare arazisi de Özyeğin'in oldu. 600 odalı Swissotel The Bosphorus için kira olarak cironun yüzde 7'si İBB'ye ödeniyordu.

Doğuş, Hyatt için 208 milyon vermişti

İBB, geçtiğimiz aylarda Taksim'de eski adıyla Hyatt Regency, yeni adıyla Grand Hyatt Oteli'nin bulunduğu arsayı satışa çıkarmış alıcısı da otelin kiracısı Doğuş Grubu olmuştu. Doğuş Grubu, 360 odalı Grand Hyatt Oteli'ni ve 14 bin 793 metrekarelik arsasını 208 milyon TL karşılığında satın almıştı.

Geliri ulaşıma harcayacağız

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş otelin satışıyla ilgili olarak 'Oteli 422 milyon TL'ye sattık. Daha önce satışını yaptığımız Hyatt Regency'de olduğu gibi geliri ulaşım yatırımları için harcayacağız. Benim dönemimde gayrimenkul satışlarından 1.4 milyar lira gelir elde ettik' dedi.
Akşam/Ercan SARIKAY


Geri Dön