19 / 04 / 2024

Hüsnü Özyeğin, yeni yatırımlar için Çin'e gitti!

Hüsnü Özyeğin, yeni yatırımlar için Çin'e gitti!

Kriz öncesi yurtdışına yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Çin'e birçok ünlü uluslararası Türk markasıyla giderek yeni yatırımlar için ön çalışma yapacak



FİBA Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin, Türk perakendecilerle Çin'e yelken açıyor. Aynı zamanda Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı da olan Özyeğin, Colins, Mudo ve Sarar gibi ünlü markalar ile pazar araştırması için gideceklerini söyledi. Geçen aylarda Turkmall ile birlikte Çin'in en büyük alışveriş merkezini açan Özyeğin, "Bir çok marka ile birlikte Eylül - Ekim gibi Çin'e gitmeyi planlıyoruz. Büyük markalar gelecek. Mudo, Sarar ve Colins gibi bir çok ünlü marka var. Bu markaların hepsinin iyi bir geçmişi var yurtdışında. Colins örneğin çok başarılı Rusya pazarında" dedi. Bilindiği gibi Özyeğin Turkmall ile birlikte 240 bin metrekare alana 250 milyon dolara mal olan bir alışveriş merkezi yatırımı yaptı.

YATIRIMLAR DURDU
Romanya'ya 100 milyonlarca dolarlık yatıran Özyeğin, yurtdışında yatırımlara şimdilik ara verdiklerini de ekledi. Yatırımların durmasında ülkenin krizden etkilenmesinin ana sebep olduğunu söyleyen Özyeğin, "Orada kriz sonrası ekonomide bir talep daralması var. Yeni projeler de olmuyor bu nedenle" dedi. Ambarlı Kumport limanına da yatırım yapan Özyeğin, limandaki elleçleme hızını arttırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

ÇİN'DE ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN TEMELİNİ ATTI
Çin'in kuzeydoğusundaki Shenyang şehrinde yapılacak olan Türk alışveriş merkezinin açılışını geçtiğimiz nisanda yapan Fiba Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin Ikea projesinin temelini de attı.
Sabah


Geri Dön