19 / 04 / 2024

Hüsnü Yeğin GİMA'yı satınca kurban kesmiş!

Hüsnü Yeğin GİMA'yı satınca kurban kesmiş!

Türkiye'nin en zengini Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin, hayatının en büyük hatasının GİMA'yı almak olduğunu belirterek, “Satıp kurtulduğumda kurban kestim” dedi



Türkiye’nin en zengini Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, hayatındaki en büyük hatalardan birinin GİMA’yı almak olduğunu belirterek, “GİMA’dan tam olarak çok yakın bir zamanda kurtuldum ve bunun için de hemen bir kurban kestirdim” dedi.
GİMA’yı özelleştirmeden alan birinden satın aldığında çok yatırım yaptığını ve satın aldığı 1996 yılından sattığı 2005 yılına kadar her yıl zarar ettiğini belirten Özyeğin, ancak GİMA sayesinde Finans Bank’ın kredi kartlarını çok sayıda arttırdığını ve bunun da bankanın değerini yükselttiğini söyledi.

Forbes Dergisi tarafından Türkiye’nin en zengini seçilen Özyeğin, Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus-Türk İşadamları Derneği tarafından düzenlene ‘Rus-Türk İşadamları Zirve Sohbet Toplantıları’na katılarak, Rusya’daki hikayesinin yanı sıra Türk ve dünya ekonomisinin geleceğine yönelik görüşlerini dile getirdi.

‘Krizlerde maskeyle dolaştım’
Özyeğin, ABD’de yarı burslu olarak eğitime gittiğinde cebinde sadece 100 dolar parasının olduğunu, bir yandan okurken diğer yandan akşamları lüks bir balık restoranında komilik yaptığını belirterek, “İş hayatında paniklediğim anlar oldu. Paniklemek önemli değil. İçinizdeki paniği dışa vurmamalısınız. 1994 ve 2001 krizlerinde resmen maske takarak dolaştım. İşyerlerinde en neşeli gezdiğim dönemlerdi. Ancak eve geldiğimizde endişemi eşim anlıyordu. 2001’de 22 özel bankaya el kondu” diye konuştu.
Türkiye’nin geldiği noktaya inanamadığını söyleyen Özyeğin, şunları söyledi:
“Eskiden İsviçre bankalarından 1 milyon frank kredi alınca bayram ederdik. Türkiye’de çok iyi bir ekonomi yönetimi var. Kaptan köşkünde oturanlar her şeyi yakından izliyor ve anında müdahale ediyor.”

Milliyet


Geri Dön