18 / 04 / 2024

Hüsnü Özyeğin ve Dikran Masis'in villa pazarlığı

Hüsnü Özyeğin ve Dikran Masis'in villa pazarlığı

En zengin işadamı Özyeğin ile müzayede kralı Masis'in tavla partisi villa pazarlığına döndü. Özyeğin, Masis'in villasına 30 milyon dolar verdi. Masis ‘42 ver valizimi toplayayım' dedi



Toplam 2.9 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin işadamı Hüsnü Özyeğin ve en büyük müzayedeci Dikran Masis'in tavla partisi 42 milyon dolarlık villa pazarlığına dönüştü. Hüsnü Özyeğin, Masis'in İstanbul Beykoz'da Mihrabad Korusu içinde yer alan 3 triplex villasına peşin 30 milyon dolar önerdi. Masis, 4 milyon dolara aldığı gayrimenkul için Özyeğin'e ‘42 milyon doları ver. Valizi toplayıp otele taşınayım' dedi. Özyeğin teklifi artırmadığı için pazarlık yarıda kaldı. Tavla partisini ise Masis kazandı. Finansbank'taki hisselerini 3 milyar dolara Yunan bankası NBG'ye satan Özyeğin, yeni yatırımlar yaparken, kendisi için de yeni konutlar aramaktan geri kalmadı. Bu arayışın en renkli anı ise yakın dostu ve Eskidji'nin sahibi Dikran Masis'le yaşandı. Bir süre önce Masis'in evinde bir tavla partisinde bir araya gelen iki işadamı Masis'in Beykoz-Mihrabad Korusu'ndaki 7 bin metrekarelik arazi üzerindeki 3 triplex villadan oluşan kompleks üzerinde sıkı bir pazarlığa girişti.

PAZARLIK YARIDA KALDI

ÖZYEĞİN, Dikran Masis'in 3 yıl önce aldığı vilları almak istedi. Birinde Masis'in, diğerinde oğlu Mark'ın oturduğu ve üçüncüsünün de müze gibi kullanıldığı 3 villa için de 30 milyon dolarlık teklifle geldi. Villaları satmak istemeyen Masis de 42 milyon dolarlık karşı teklifte bulundu. Masis ‘42 milyon dolar ver, valizi toplayıp otele yerleşeyim' dedi. Özyeğin ise bu teklifi kabul etmedi. Aynı zamanda Özyeğin'in şirketi Fiba'nın evlerini satan Masis'in teklife olumlu yanıt vermediğini söyleyen kaynaklar ‘Ancak rakam iyileştirilirse Masis, villalarını satabilir' dedi.

Yalısını da aynı şekilde satmıştı

DİKRAN Masis Boğaz'daki yalısını da satmayı düşünmediği bir anda elden çıkarmıştı. Bir işadamının görüp talip olduğu yalının satış öyküsü de ilginç. İşadamı Masis'e, yalısının satılık olup olmadığını sordu. Masis ‘Satmak istemiyorum' dedi. İşadamının ısrarı üzerine de satılmasın diye yüksek bir fiyat söyledi. İşadamı bu rakamı da kabul edince yalı satıldı.

Parayı cebine koyan Boğaz'a koşuyor

ESKİDJİ Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis, tavla partisi ile ilgili çok fazla detay vermese de, özellikle Arap yatırımcıların Boğaz bölgesinin nakit para ile gayrimenkul aradığını söyledi. piyasada kıpırdanmanın başladığını belirten Masis ‘Hem yerli hem de yabancı yatırımcılar geliyor. Özellikle Boğaz bölgesine inanılmaz bir yatırımcı hücumu olacak. Bu dönemde fiyatın daha da düşmesini bekleyen değil, makul olan yatırımcı kazandı. Çünkü ellerinde paralarla alacak ev arıyorlar' diye konuştu.
Star


Geri Dön