25 / 04 / 2024

Huzur Köprüsü yıkılıyor!

Huzur Köprüsü yıkılıyor!

İstanbul Şişli´de TEM Otoyolu´nun geçtiği Huzur Mahallesi´ni Seyrantepe´ye bağlayan köprünün yıkımına başlandı



Mahalle sakinleri, dün gece de Galatasaray Spor Kulübü´nün Seyrantepe´de yapımı devam eden Türk Telekom Arena Stadı´nın çevre düzenlemesi kapsamında yıkımı kararlaştırılan köprüye geldi. Daha önceki üç yıkım girişimine engel olan mahalle sakinlerine seslenen Huzur Mahallesini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Şenel, yetkililerle anlaşmaya vardıklarını ve bir üstgeçitin yapılacağını söylemesiyle halk evlerine dağıldı.
Taraf

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Huzur köprüsü protokolle yıkılıyor
  
Seyrantepe´deki gerginlik tatlıya bağlandı. Karayolları, yeni bir üst geçit için semt sakinleriyle protokol imzaladı, yıkım başladı

Şişli´de TEM Otoyolu´nun geçtiği Huzur Mahallesi´ni Seyrantepe´ye bağlayan köprünün yıkımına başlandı. Mahalle sakinleri, önceki gece Galatasaray Spor Kulübü´nün Seyrantepe´de yapımı devam eden Türk Telekom Arena Stadı´nın çevre düzenlemesi kapsamında yıkımı kararlaştırılan köprüye geldi.

Daha önceki üç yıkım girişimine engel olan mahalle sakinlerine seslenen Huzur Mahallesini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Şenel, yetkililerle anlaşmaya vardıklarını ve mutabakat sözleşmesi imzalanacağını söyleyerek, kalabalıktan dağılmalarını istedi.

YIKIM GECE YAPILIYOR

Dernek salonunda toplanan mahalle temsilcileri, yetkililerle yıkılacak köprünün yerine üstgeçit yapılması, mahalleliye geçit yapılana kadar yolun her iki tarafına geçişlerde servis tahsis edilmesi ve bu süre içerisinde köprü çevresinde güvenliği sağlayacak görevlilerin bulundurulmasını içeren mutabakat sözleşmesini imzaladı. Anlaşmaya varılması üzerine mahalle sakinleri bölgeyi terk ederken Karayolları ekipleri de yıkıma başladı.
Star


Geri Dön