29 / 03 / 2024

Hz. İsa’nın doğduğu Nativity Kilisesi'ni Türkiye onaracak!

Hz. İsa’nın doğduğu Nativity Kilisesi'ni Türkiye onaracak!

TİKA Başkanlığı (TİKA) Hz. İsa’nın doğduğu yer olarak kabul edilen Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’nin restorasyonu için Filistin hükümetine 100 bin dolarlık yardımda bulunacak.



TİKA Başkanı Çam, “Abdülhamid döneminde kilisede güçlendirme çalışmaları yapılmış. Türkiye olarak TİKA aracılığıyla yaklaşık 100 bin dolarlık bir desteğimiz olacak” dedi.


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Hz. İsa’nın doğduğu yer olarak kabul edilen Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’nin restorasyonu için Filistin hükümetine 100 bin dolarlık yardımda bulunacak. TİKA Başkanı Serdar Çam, Filistin’in Beytüllahim şehrinde bulunan ve Hristiyan dünyasının Hz İsa’nın doğduğu yer olarak kabul ettiği kilisenin geçmişte bir yıkılma tehlikesi geçirdiğini hatırlatarak, yardım istediler.


“Sultan Abdülhamid Han döneminde mühendisler gönderilerek kilisede güçlendirme çalışmaları yapılmış. Şu an itibariyle de başarılı bir restorasyon çalışması yürütülüyor. Bizden de Filistin hükümeti buranın desteklenmesi için bir talepte bulundu. Biz de aynı süreci devam ettirme adına bu kiliseye malzeme yardımında bulunacağız. Türkiye olarak TİKA üzerinden yaklaşık 100 bin dolarlık bir desteğimiz olacak” dedi.


“Yeniden Doğuş” Kilisesi’nin ağırlıklı olarak Hristiyanların ziyaret ettiği önemli bir yer olduğunu belirten Çam, şunları kaydetti, “Burada her yıl 24 Aralık günü dünyadaki tüm Hristiyanların odaklandığı bir takım törenler yapılıyor. Hristiyan hacıların ziyaret ettiği bir alan. İsa Aleyhisselam’ın burada doğduğu yönünde bir rivayette bulunulmakta. Bizim için de sonuçta kültürel ve tarihi varlıkların korunması açısından destek olunması gereken bir proje. Biz de başta Filistinli Hristiyanlar olmak üzere tüm ziyaretçiler için buranın sağlam bir şekilde muhafaza edilmesini destekliyoruz.”


Vatan


Geri Dön