24 / 04 / 2024

İBB, 60 yeni spor salonunun temelini attı!

İBB, 60 yeni spor salonunun temelini attı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) uygun olan okul bahçelerine 60 yeni spor salonu inşaat etmek için temelleri attı. Bugüne kadar okullara 143 adet spor salonu yaptıran İBB, bunların 118 tanesini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile birlikte çalıştırıyor...



Halihazırda okul bahçelerine 143 adet spor salonu yaptıran İBB, 60 yeni spor salonunun temelini attı. Bir spor salonunun ortalama maliyeti ise ortalama 2 milyon lira. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) uygun olan okul bahçelerine 60 yeni spor salonu inşaat etmek için temelleri attı. Bugüne kadar okullara 143 adet spor salonu yaptıran İBB, bunların 118 tanesini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile birlikte çalıştırıyor. 


434 görevlinin çalıştığı salonlarda 350 bin kişi aktif olarak spor yapıyor. Bir spor salonunun inşaat maliyeti yaklaşık olarak 2 milyon lirayı buluyor. Spor salonlarında çalışan görevlilerin ücretleri, bakım-onarım, araç ve gereçlerle salonların toplam maliyeti ise yıllık 15-20 milyon lira civarında. İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, son 10 yılda spora ayrılan toplam yatırımın iki katına çıkarak 2 milyar liraya ulaştığım söyledi. 


Geleceğin yeteneklerini keşfetmek için, gençlerin ayağına kadar giderek uygun olan okul bahçelerine spor salonları inşaa ettiklerini belirten Avcı, yeni yapılacak salonlarla birlikte 200'ün üstünde okulda spor salonun olacağını; ancak bu rakamın yeterli olmadığını dile getirdi. Avcı, İstanbul'daki 3 bin okulun yarısında spor salonu olmadığım hatırlatarak spor salonu sayısını 200'den 400'lere çıkartmak istediğini dile getirdi. Sporun gelişmesi için futboldan önce amatör branşlara yatırımın şart olduğunu söyleyen Avcı, öncelikle atletizm, jimnastik ve güreşe yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Son iki yılda 22 branşta 700'e yakın takımın kurulduğunu söyleyen Avcı, "Beden eğitimi öğretmenleri tesise, araç ve gereçe sahip oldu. Ellerinin altında binlerce cevher de oluncayeni kulüpler kurulmaya başlandı. Buralardaki gizli kahramanlarımız olan beden eğitimi öğretmenleri bu sayede ikinci bir maaş da alıyor" dedi. 


Geleceğin olimpiyat şampiyonları salonlardan çıkacak Milli Eğitim'e bağlı okullarda 45 bin lisanslı sporcu olduğunu aktaran Avcı, 15 bin sporcunun İBB'nin spor okullarından yararlanmasının gururunu duyduğunu açıkladı. Avcı, "Son iki yılda Türkiye, Avrupa ve dünyada başarılı olan 850 gencimizi Sinan Erdem'de düzenlediğimiz bir organizasyonla onurlandırdık" dedi. Avcı, Türkiye'ye madalyaları getirecek sporcuların bu spor salonlarından çıkacağını işaret etti. Avcı, büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu birçok tesiste madalya kazanan sporcuların isimlerinin olduğuna dikkat çekerek, "Bu isimler geçmişten gelerek geleceğimiz olan gençlerimize iyi birer örnek olacak. 


Gençler bu sayede başarılı olabileceklerine daha çok inanacak" dedi. Okullarda bulunan spor salonları öğrencilerin yanı sıra ücretsiz olarak halkın hizmetine de sunuluyor. İstanbul büyük spor organizasyonlarına hazır İBB'ye bağlı spor salonları, son yıllarda birçok uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptı. Basketbol Dünya Şampiyonası, WTA Tenis Turnuvası, Dünya Yüzme Şampiyonası, Güreş Şampiyonası bunlar arasında akla ilk gelenleri... Uluslararası şampiyonalann sadece tesisle yapılamayacağını söyleyen Avcı, "Bu tür büyük organizasyonlarda saha ölçülerinin yanında, otoparkından, hizmet alanlarına, merpen boşluklarından ulaşıma kadar birçok nokta dikkate alınır. İstanbul'da bu altyapı çalışmalarına uyumlu birçok tesisimiz var" dedi. 


BURAKHAN VAROL/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön