23 / 04 / 2024

İBB AKM’nin yıkılması için ilk adımı attı!

İBB AKM’nin yıkılması için ilk adımı attı!

70 yıllık Atatürk Kültür Merkezi 2008 yılında kapatılmıştı. edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de haziran ayında dikkat çekici bir tahsis kararı alarak AKM’nin yıkımına ilişkin ilk adımı attı.



Onarılması gündeme gelen AKM çivi dahi çakılmayarak adeta çürümeye bırakıldı. Yıkılması yönünde sık sık haber çıkan AKM için en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip 


Erdoğan 12 Haziran 2017'de sanatçılarla buluştuğu iftar programında “AKM'nin yıkılıp yerine yeni ve ihtişamlı bir opera binası yapılacağını” açıkladı.




BEDELSİZ VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de haziran ayında dikkat çekici bir tahsis kararı aldı ve  AKM'nin yıkımına ilişkin ilk adımı attı. İBB'nin mülkiyetinde bulunan Taksim  Gümüşsuyu'ndaki AKM'yi çevreleyen 4 parselden oluşan 20 bin metrekarelik arazi 2 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bedelsiz olarak tahsis edildi. Tahsis edilen arazi üzerinde AKM Müdürlüğü ve otoparkı bulunuyor. 



2 YILDA BİTİRİLECEK

İBB yetkilileri “inşaat işlemleri sırasında gerekli olacağı” için yapıldığını açıkladı. Yıkım işlemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile gerçekleştirilecek. Yerine gelecek opera binasının2 yılda tamamlanması öngörülüyor. 


Alınan karar ile Atatürk Kültür Merkezi'ni çevreleyen parseller Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verilmiş oldu.



Sözcü/Özlem Güvemli


Geri Dön