26 / 04 / 2024

İBB, beş iletişim noktası oluşturdu!

İBB, beş iletişim noktası oluşturdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha iyi hizmet verebilmek için kentin beş noktasında iletişim noktası açtı



Bunlardan biri olan Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi (AVM) önünde bulunan nokta, semtin alışveriş özelliği nedeniyle tüketici hakları bürosu haline geldi. Edinilen bilgiye göre gelen başvuruların yüzde 40'ını tüketicilerden gelen şikayetler oluşturuyor.

İBB, 2009 yılı başından itibaren Kadıköy, Beşiktaş Bakırköy, Eminönü ve Şişli'de beş iletişim noktası oluşturdu. Burada bir yandan belediyenin hizmetlerini anlatıp diğer yandan şikayetleri dinleyen yetkililerin görevi, başvuruları ilgili birimlere ulaştırıp çözüm üretilmesini sağlamak. Önümüzdeki aylarda sayılarının artırılması düşünülen iletişim noktaları ise kuruldukları noktalara göre işlevini değiştirmiş. Eminönü'ndeki iletişim noktası, turistlerin yoğun olması nedeniyle turizm bürosu haline gelirken, alışveriş semti Şişli'deki ise tüketici hakları bürosu olmuş.

Kapısında "Tüketici haklarınızı kullanmanız için her zaman hizmetinizdeyiz" yazan iletişim noktasına, mağdur olduğunu iddia eden pek çok tüketici başvuruyor.

Şikayetin yüzde 40'ı alışverişten
Alınan bilgiye göre yaz aylarında noktaya uğrayan sayısı 200'lere çıkarken yapılan başvuruların yüzde 40'ını tüketici şikayetleri oluşturuyor.

Oyuncaktan bisiklete ve buzdolabına kadar pek çok ürünle ilgili şikayetlerin geldiğini dile getiren yetkililer, özellikle televizyondan yapılan satışlarda ürünün iade edilmesi ve ödenen ücretin geri alınamaması gibi sorunların sık yaşandığı ifade ediyor.

`Uygulama, organize perakendeyi geliştirir'
Cevahir Genel Müdürü Vahit İpekçi, tüketici haklarına ilişkin kurulacak noktaların, organize perakendeyi geliştireceğini söyledi. Bunun kayıtdışını önleyeceğini ifade eden İpekçi, tüketici mahkemelerinin taraflı olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Bu mahkemeler, tüketicinin haklı çıkması için uğraşır. Yine de tüketicinin hakkını öğrenmesi, sektörü geliştirir."
HaberTürk/Ebru Erdoğan


Geri Dön