24 / 04 / 2024

İBB Harbiye Kongre Vadisi'ni kiralıyor!

İBB Harbiye Kongre Vadisi'ni kiralıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iki dev gayrimenkul için kiralama ihalesine çıktı.



Kiralanacak ilk gayrimenkul 111 bin 136 metrekare alanlı Harbiye Kongre Vadisi. Brüt cirodan KDV hariç yüzde 10 pay. Asgari 75 bin TL kira. 4 ay süreyle. Geçici teminat 9 bin TL. İhale iştirak teminatı ise 300 bin TL.

İhale 13 Ocak'ta İBB Encümen salonu'nda gerçekleştirilecek. İhaleyle ilgili detaylı bilgiler Saraçhane'deki İBB Emlak Müdürlüğü'nden temin edilebilecek.

Öteyandan İBB Üsküdar Salacak'ta 480 metrekare taban oluturumlu 2 katlı bina ve 1.310 metrekare alanlı çay bahçesi olan gayrimenkulü de ihale ile kiralayacak. Harem Sahil Yolu'nda yer alan lokanta ve kafetaryanın kiralama süresi 10 yıl. Yıllık kirası ise KDV hariç 330 bin TL. Geçici teminatı 9 bin 900 TL ve ihale iştirak teminatı 500 bin TL olan ihale13 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

İKM 330 milyon TL'ye mal oldu

Türkiye'nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan İstanbul Kongre Merkezi, 7 katı yer altı, 5 katı yer üstünde 19 bin metrekare alanda inşa edildi. 330 milyon TL'ye maloldu. İstanbul Kongre Merkezi'nde modern şekilde yeniden inşa edilen Muhsin Ertuğrul Sahnesi ile Açık Hava Tiyatrosu'nun yanı sıra çok amaçlı salonlar da yer alıyor. Toplam 5 kattan oluşan ve 600 seyirci kapasiteli Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda, sanatçı odaları, fuaye, kafeterya ve kütüphane bulunuyor. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nun aynen korunduğu, yeni bir sanat ve kültür merkezi anlayışıyla ‘denize açılan meydan' konsepti oluşturuldu. Son sistem teknolojinin kullanıldığı ve canlı yayın ile simultane çeviri odalarının da olduğu merkezde 3 bin 500 kişilik çok amaçlı salon dışında 500 metrekare ile bin 300 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde 5 adet salon bulunuyor. 2008 yılı Şubat ayında temeli atılan sosyal tesisler 19 ay gibi kısa sürede bitirilmişti.

 Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön