24 / 04 / 2024

İBB mobil belediyecilik ile daha çok hizmet alacak!

İBB mobil belediyecilik ile daha çok hizmet alacak!

Mesai arkadaşlarıyla bayramlaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, haftalık koordinasyon toplantılarını artık mobil araçla şehir içinde hareket ederek, sorunları da yerinde görerek yapacaklarını açıkladı...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, personeliyle bayramlaştı. Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki bayramlaşmaya İBB Meclisi Başkan 2. Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Genel Sekreteri Prof. Adem Baştürk, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, İSKİ, İETT ve Belediye İştiraklerinin Genel Müdürleri ile müdürler ve çalışanlar katıldı.


İstanbul’un yaptığı yatırım ve hizmetlerle dünyaya örnek bir belediye olduğunu, bu başarıda özel sektör mantığıyla çalışmaktan, insan, para ve zaman yönetimini iyi yapmaktan geçtiğini ifade ederek, “İstanbul’un altyapıdan ulaşıma kadar her alanda rotası belirledi ve çalışmalarını buna göre yapan bir şehir” dedi.


İstanbulluların rahat yaşaması için her türlü yatırımı yaptıklarını, yılsonuna kadar şehre her alanda toplam 60 milyar TL yatırım yapmış olacaklarını kaydeden Kadir Topbaş, "Bayram münasebetiyle her bir takım önlemler aldık. Toplu ulaşımda yüzde 50 indirim yaptık. 24 saat zabıtamız ve itfaiyemiz görevde olacak" diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta Bakanlar Kurulu’na benzer bir koordinasyon toplantısı yaparak İstanbul’daki yatırım ve hizmetleri yürüttüğünü belirten Başkan Topbaş, “Bir mobil araç yaptırdık. Bundan sonraki koordinasyon toplantılarının birçoğunu kent içinde hareket ederek, sorunları yerinde görerek ve ilçelerimizi ziyaret ederek yapacağız” şeklinde konuştu.


Toplantı sistemini buna göre kurguladıklarını dile getiren Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Olayları, eksikleri yerinde tespit edeceğiz. Gündemimizdeki maddeleri içeren ilçeleri dikkate alarak güzergahımızı belirleyeceğiz. Yani sadece kendi içinde kapalı devre çalışan bir yönetim anlayışımız yok. Biz halkımızla bütünleşen, arazide ne olup bittiğini görebilmek adına her türlü çabayı sarf eden bir anlayışla İstanbul’a hizmet veriyoruz. Bu Türkiye’de ilk defa uygulanacak, model olacak bir sistem. Yeni uygulamamızla daha hızlı hareket ederek daha da fazla hizmet edeceğiz. İnsanımızı daha fazla rahat ettireceğiz.”


“Kardeşlerim, mesai arkadaşlarım. İstanbul’da çok büyük yatırım ve hizmetler yaptık. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Çok daha fazla güzellikleri İstanbullulara yaşatma zorundayız” diye Başkan Kadir Topbaş konuşmasının ardından mesai arkadaşlarıyla ve basın mensuplarıyla bayramlaştı. Çocuklara harçlık veren Kadir Topbaş, çalışanlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.


İBB


Geri Dön