19 / 04 / 2024

İBB Moda sahiline terfi merkezi yapıyor!

İBB Moda sahiline terfi merkezi yapıyor!

Kadıköy Moda'da, denizden Kurbağalıdere'ye su vermesi için bir terfi merkezi yapılıyor. Çevre halkı tarafından istenmeyen bu proje Kadıköy Kent Dayanışması ve İstanbul Kent Savunması platformlarının çalışmaları sayesinde şimdilik askıya alındı.




Birkaç gün önce Moda sahilinde bir inşaat hazırlığı dikkat çekti. Önce brandalar çekildi, yetmedi paravanlar monte edildi. Modalılar yeşil alanlarına yapılan bu müdahaleyi görür görmez bir yandan toplanmaya bir yandan işin içyüzünü araştırmaya başladılar. Bu çalışmanın denizden Kurbağalıdere'ye su vermesi için yapılacak bir terfi merkezi olduğu ortaya çıktı. Ama şehrin bütününü ilgilendiren hemen her kararda olduğu gibi bu karar da iyi ihtimalle gündem bir bakış açısı ve günü kurtarma hevesiyle alınmıştı. Kadıköy Kent Dayanışması ve İstanbul Kent Savunması platformlarının çalışmalarıyla, bu karar şimdilik askıda, işte basın açıklaması;


Kadıköy Kent Dayanışması 


“Moda sahilde Şifa Çıkmazı merpenlerinin altındaki yeşil alanın bir bölümü (eski Özel Moda Lisesinin yanı) birkaç gün önce ekteki resimdeki git i çevrilmişti. Denizden Kurbağalıdere ve su vererek (şu anda Yoğurtçu Parkı tarafında yaptıkları iş) dere durgun olduğu zamanlarda sirkülasyon/ akıntı sağlama amaç terfi merkezi kurulacakmış.Terfi istasyonu için güçlü pompalara ve bu pompalan saklayacak binaya gerek olur. Bu alan  dereye uzak bir yer, pompalan metrelerce nasıl taşıyacaklar belli değil. Ayrıca yeşil alana beton dökülmesi, ağaçların kesilmesi de demek. Neler oluyor, nasıl engelleriz derken bu sabah tabelanın kaldırıldığını, alanı çevreleyen şeritlerin de olmadığını görmüştük. BIB’den ağaçlara zarar vermek istemedikleri için yer değişikliği yapacakları, aynca sadece pompaları saklama amaçlı yerden yaklaşık 20 cm. yüksekliğine küçük bir bölme yapılacağı bilgisi alınmıştı Çevreye ve insanlara zarar gelmemesi için yeri birlikte belirleme önerimiz de olmuştu. Ancak, kısa bir süre sonra İBB’nin mevrut yerde paravan çekerek çalışmalara başladığı ve mahallelinin engellemeye çalıştığı bilgisini aldık. Direniş ve yapılan görüşmeler sonucu çalışma şimdilik durduruldu. Yer değişikliği olacağı, yeşil alan olmayan bir yerde anlaşılacağı sözü alındı. Takipçisi o D sağız ve gelişmeleri paylaşacağız”.


Cumhuriyet



Geri Dön