29 / 03 / 2024

İBB mühendis yetiştirme akademisi kuracak!

İBB mühendis yetiştirme akademisi kuracak!

İstanbul Tramvayı projesi kapsamında yerli metro ve tramvay üretimine başlayan İBB, projenin gelişimi için mühendis yetiştirme akademisi kuracak. Ayrıca eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanı da sunulacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'daki tüm raylı sistemleri yerlileştirecek. 'İstanbul Tramvayı' projesiyle bir yılda 18 tramvay üreten İBB, aynı zamanda mühendis ve teknik eleman da yetiştirmek için kolları sıvadı. Buna göre İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Ulaşım A.Ş. bünyesinde akademi kurulması kararlaştırıldı.


UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanların kabul edileceği akademide, üniversite öğrencileri de staj programına alınabilecek. Teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi için uygulamalı eğitime ağırlık verilecek. Makine, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Yazılım Mühendisliği ile ilgili bölümlerden akademiye öğrenci kabul edilecek. Ayrıca yerli üretimlerde özgün tasarım için Grafik-Tasarım ve Güzel Sanatlar bölümünden öğrenciler de alınacak. Akademide, her biri alanında uzman personel tarafından teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi için uygulamalı eğitime ağırlık verilecek.


HEM İSTİHDAM HEM KAR

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu'ndan ilgili yasal izinlerin alınması halinde önümüzdeki yeni eğitim-öğretim yılında faaliyete geçirilmesi planlanıyor. İstanbul genelinde yeni üretim atölyelerinin açılacak olmasıyla hem istihdam sağlanmış olacak hem de maliyetler düşecek.


Yeni Şafak




Geri Dön