20 / 04 / 2024

İBB Silivri Bolluca Deresini ıslah etmek için için 55 bina yıkıyor!

İBB Silivri Bolluca Deresini ıslah etmek için için 55 bina yıkıyor!

Geçen yıllarda sele neden olan Silivrideki Bolluca Deresinde ıslah çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, ıslah projesi kapsamında, dere yatağına inşa edilen binaları kamulaştırarak yıktığı bildirdi



Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ıslah projesi kapsamında dere yatağı ve koruma bandı içinde yapılan 287 adet bağımsız bölümü (daire dükkan) bulunan 55 adet binanın yıkımlarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın, yıkım çalışmaları yapılan bölgeye giderek vatandaşlarla sohbet ettiği ve yıkımı izleyerek ilgililerden teknik bilgi aldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Topbaş, dere yatağındaki yıkımların süreceğini ve derenin ıslah edileceğini bildirdi.Yıkılan binaların  kamulaştırma bedellerinin ödendiğini belirten Topbaş, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız tamamlandığında Bolluca Deresi artık çevreyi tehdit etmekten çıkacak. Bazı mal sahipleri ile mahkemelik durum var. Ancak mahkemeler bizim verdiğimiz bedelden daha az veriyor. Ancak bu sorunu da aşacağız. Bu binalar zaten çürük ve dayanıksız. Bu kentsel dönüşeme de bir örnek olacak. Buraları vatandaşa yaşam alanı olarak kazandıracağız."
AA


Geri Dön