19 / 04 / 2024

İBB’den alım garantili çalı üretimi!

İBB’den alım garantili çalı üretimi!

Alım garantisi ile Anadolu’da üretimi teşvik ederek kalkınmayı ve istihdamı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Mevsimlik Çiçek’, ‘Lale’, ‘Gül’ ve ‘Buğday’dan sonra şimdi de ‘Çalı Üretimi’ sözleşmesi imzaladı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi alım garantili üretimlerine bir yenisini ekledi. Anadolu’nun pek çok noktasında alım garantili üretim projesiyle binlerce insana ekmek kapısı olan ve göçün önüne geçilmesini sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi garanti alım sözleşmelerine bir yenisini ekledi ve Çalı Üretimi’ne başladı.


İBB Ağaç ve Peyzaj AŞ, İzmir’de düzenlenen 10. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’ne katıldı. Sergi açılışı öncesinde Ağaç ve Peyzaj AŞ; uzun yıllardır ağaç, çalı ve mevsimlik çiçek alımı yaptığı Ödemiş, Urla, Torbalı ve Bayındır ilçelerindeki üreticilerle ilk defa alım garantili sözleşme imzaladı. 


Sözleşmeli üretim anlaşması imza törenine, Tarım Köyişleri ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu,  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Cabbar, İBB Park, Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı M. İhsan Şimşek ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan katıldı.


Alım Garantili Çalı Üretim Sözleşmesi ile Ödemiş ve Urla bölgelerinde sözleşmeli çalı ve sarmaşık türü bitki alımı yapılacak. Ödemiş Süs Bitkileri üreticileri derneğiyle yapılan sözleşme ile 230.000 adet, Urla Altıntaş Koop. ile yapılan sözleşmeyle ise 121.000 adet çalı üretimi yaptırılacak. Bu üretimlerde kooperatif ve birliklere yönelerek , daha çok üreticiye daha hızlı bir şekilde ulaşmak ve  üretimdeki kalite anlayışının daha hızlı bir şekilde  yayılması hedefleniyor. 


Üretim artacak, bitki sektörü gelişecek


İmza töreni sonrası ise 10. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’nin açılışı yapıldı. Açılışta  konuşan Ağaç AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan, alım garantili sözleşme ile üretimi teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi. Alım garantili üretim ile bitki sektörünün gelişeceğini ifade eden Ermeydan, “Sizlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Topbaş´ın selamını getirdim. İstanbul´un peyzajında kullanılan bitkileri yerli üreticiden Ödemiş’ten alıyoruz. Alım Garantili Sözleşme ile üretimin artmasını hedefliyoruz. Bu sayede yerli üretici daha kaliteli ürün üretmesi sağlanacak" dedi.


Ödemiş bölgesinden 2012 yılında yaklaşık 170.000 adet çalı alımı, yine 2013-2014 yıllarında toplam  349.000 adet çalı alımı yapıldı.


İBB


Geri Dön