19 / 03 / 2024

İBB'den Pakistan Lahor'a 100 İkarus otobüs hibe edildi!

İBB'den Pakistan Lahor'a 100 İkarus otobüs hibe edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Pakistan'daki Lahor Metrobüs Hattı'na 100 adet "İkarus" marka otobüs hibe edildi



Pakistan’ın metrobüs hattı için Çin’e verdiği siparişler gelinceye kadar Pakistan tarafından kullanılacak olan otobüslerin gönderilmesi, Taksim Meydanı’nda boyanmış bir otobüsle temsil edildi. Pakistanlı sanatçılar tarafından geleneksel Pakistan süsleme sanatıyla boyanan İETT otobüsünün yola çıkarılma törenine Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Yousef Junaid ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet katıldı.

PAKİSTAN "KARAÇİ SANATI"YLA BOYANAN OTOBÜS TAKSİM’DEN YOLA ÇIKTI

Törende konuşan Yousef Junaid, Pakistan ve Türk halklarının aynı millet gibi olduğunu ifade ederek, "Geçmişte yaşamış olduğumuz zor günler aramızdaki köklü ilişkileri daha da güçlendirmiştir. Gerek İstanbul’da yaşanan deprem, gerek Pakistan’da yaşanan benzeri doğal afetler durumunda karşılıklı yardımlaşmalarımız bu dostluğun bir nişanesi olmuştur" dedi.

Ahmet Selamet de, Pakistan’la kurulan kültürel zincire bugün bir yenisinin daha eklendiğini söyleyerek, "Kardeş ülkede araçlarda, özellikle kamyon üzerinde yapılan bir süsleme sanatı var. Buna ’Karaçi Sanatı’ da deniliyor. Pakistan’da dünyada eşi ve benzerine rastlanmayan rengarenk kamyonetler ve otobüsler görmek daima mümkün. Pakistan’ın geleneğini oluşturan bu tasvirlerde motifler, kahramalığı ve bilgeliği anlatır, kardeşliği ve sevgiyi ön planda tutar. Biz de görsel bir şölen sunan bu süsleme sanatını İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbullulara tanıtmak istedik" diye konuştu.

Bu arada Taksim Meydanı’nı gezmeye gelen Pakistanlı turistler de, boyanmış otobüse yoğun ilgi gösterdi. Turistler, otobüsü görünce kendi ülkelerinin otobüsünü gördükleri hissine kapıldıklarını anlattılar.

Boyanmış otobüs, konuşmaların ardından hareket etti.

POSTA


Geri Dön