26 / 04 / 2024

İBB'nin dere ıslahı projesinde Esenyurt da bulunuyor!

İBB'nin dere ıslahı projesinde Esenyurt da bulunuyor!

Akşam okurları sordu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yanıtladı...



İşte vatandaşın merak ettiği konular ve Başkan Kadıoğlu'nun kaleminden bire bir yanıtları..

- Belediyenin girişinde bulunan Beyaz Masa ne iş yapar? Yeni açılan kapalı yüzme havuzu paralı mı olacak? Kimler faydalanacak? Başka havuz veya kapalı spor salonları açılacak mı? (Ersin TABANLI)
 KADIOĞLU: Beyaz Masa Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne bağlı çalışmaktadır. Vatandaşın her türlü istek ve sorunları doğrultusunda, belediye ve vatandaş arasında köprü görevi yapmaktadır.Yeni açılışını yaptığımız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ücretsiz olup, 800 öğrenciye yüzme ve su sporları kursları verilecektir. İkinci kapalı spor salonumuzun projesi de hazırdır. İçerisinde olimpik trampetli yüzme havuzu, fitness salonu, tenis ve bowling salonu gibi tüm spor dallarının bulunacağı devasa projemizin inşaat çalışmalarına yakında başlanacaktır.

- Atalay Caddesi'nde aydınlatma yetersiz. Sorun ne zaman çözülecek?
KADIOĞLU: Aydınlatma konusunda BEDAŞ'la işbirliği içerisindeyiz. Aydınlatma çalışmaları ilçemizin büyük bir bölümünde tamamlandı. Havaların ısınmasıyla birlikte hız verdiğimiz çalışmalar kapsamında, ana yolların yüksek gerilim hatları yer altına alınmaktadır. Ana arterler yapılmaktadır. Atalay Caddesi ve diğer girilmeyen cadde ve sokaklarda da yaz dönemi içerisinde bu çalışmalar tamamlanacaktır.

METRO ESENYURT'TAN TÜYAP'A
-  Kiptaş  4. Etap evlerine gelen yollar çok bozuk. Yollarda meteor çukuru gibi yarıklar var. Ayrıca Avcılar'dan, Esenyurt'tan geçip Bahçeşehir'e gidecek bir metro yapılacağı doğru mu? Son olarak şu anda yapılan yol çalışmalarında hiçbir güvenlik önlemi alınmıyor. Araçların üzerine taş toprak deviren vinçler var. Neden bu kadar kafadan sağma yapılıyor. Denetleyen yok mu?
KADIOĞLU: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin proje yatırımı içerisinde bulunan 'metro hattı' yapımı, Bahçeşehir sınırından geçecek. Olimpiyat Köyü'nden başlayan metro güzergahı, İkitelli Atatürk Stadyumu'ndan devam edip Bahçeşehir sınırından geçerek, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'ndan, Tüyap'a ulaşacaktır.
Yol çalışmalarını yapan taşeron firmalarla belediye olarak biz de mücadele ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz ve Emniyet güçlerimiz denetimlerini sürdürmektedirler.

HEDEFİMİZ 25 KİŞİLİK SINIFLAR
- Başkanım, 45 okul projesinin olduğunu duyduk, bununla ilgili çalışmalar hangi aşamada? (Bülent KABAN)
KADIOĞLU: 70 yıllık ilçemizde 19 okul varken, beş yılda 29 okul yaptırdık. Okullarımızın tüm eksiklikleri belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Gençlerimiz ve çocuklarımız modern sınıflarda eğitim ve öğretim görmeye başlamışlardır. Daha önce öğretmenler Esenyurt'a gelmek istemiyorlardı. Şimdi ise gelmek için çaba harcıyorlar. 2009'da matematikte İstanbul, bu yıl ise Türkiye birincisi Esenyurt'tan çıkmıştır. Eğitim hamlesinde hedefimiz sınıf mevcutlarını 25'e indirmektir. Bundan sonraki dönemde 45 okul yerini planlarımıza işledik. İhtiyaca göre eğitim yuvaları yapmaya devam edeceğiz.
- Haramidere Regnum Astrum Towers konutlarında oturmaktayım. Ulaşım sorunumuz 2010 yılında gerçekten bitecek mi? Haramidere Deresi'nin kirlenmesi ve koku yapmasına sebep olan muhtemel fabrika atıkları engellenebilir mi?  (Ali UFUK)
KADIOĞLU: Hiçbir yerde ulaşım sorunu kalmayacak.Bunları kısa sürede çözme gayreti içerisindeyiz. Regnum mevkiine acil çözüm olarak münibüs hattı koyulmuştur. İleriki tarihlerde İETT otobüsleri de hizmet vermeye başlayacaktır. Dere kirliliğine gelince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ'nin 2010 dere ıslah yatırım projesi içerisinde ilçemiz de vardır. İSKİ çalışmalarına başlamıştır ve inşallah kış mevsimi gelmeden bu sorunda çözülmüş olacaktır.
- Güzelyurt Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. 2. Cadde ve 8. Cadde'de yolda çukurlar var. Sürekli araçlarımız bu çukurlara düşüyor ve hasar alıyor. 1 yıl oldu bu çukurlar kapatılmadı. Size oy veren biri olarak lütfen Beylikdüzü'ne bakan bu yerlerle ilgilenin. Size güveniyoruz, size oy verdiğimiz ve telkinde bulunduğumuz  için çevremizde kimsenin yüzüne bakamaz olduk. Ne olur bizi bu durumdan kurtarın. (Serkan YAZGANLAR)
KADIOĞLU: Güzelyurt Mahallesi ilçemize yeni bağlandı. Kış mevsimi nedeniyle çalışma yapmak mümkün olmadı. Boş kaldıkça Esenyurt'u baştan sona geziyorum ve Güzelyurt Mahallesi'nin sorunlarını çok iyi biliyorum. Mahalle sakinleri şikayet etmekte haklılar fakat buralara daha yeni girebildik. Yollar yapılmaya başladı. Okul yetersizdi, ek bina yaptırdık. Havaların ısınmasıyla birlikte ilçenin dört bir yanında olduğu gibi Güzelyurt'ta da çalışmalar başlamıştır.

Sağlık ocağı için sona gelindi
- Atalay Caddesi'nde kaldırım ve sokaklar çok bozuk. Sağlık ocağı yapılmadı. Çocuk parkımız yok. Sokak tabelaları eksik. İnönü sağlık ocağı önünde su birikiyor, kokuyor. (Ayvaz AYDIN)
KADIOĞLU: Fen İşleri ekibimizle birlikte sahaya indik. Birçok alanda çalışmalara hız verdik. Yüzölçümü 4311,86 hektar olan bir bölgenin her köşesine aynı anda ulaşmak mümkün değil. Haklı olarak şikayetçi olan Ayvaz Aydın ve Atalay Caddesi sakinlerinden biraz sabır bekliyorum. Girilmedik cadde ve sokak kalmayacak. 5 yılda 15 sağlık ocağı yaptırdık. İncirtepe Mahallesinde sağlık ocağı için kısa süre sonra inşaat çalışması başlayacak. 20 dönümlük modern parkımızı kısa süre önce İnönü Mahallesi'nde hizmete açtık.

- Mezarlıklarımızın daha modern olmasını istiyorum. (Nuriye BAYGELDİ)
KADIOĞLU: Bir söz vardır: Dirisine sahip çıkamayan, ölüsüne de sahip çıkamaz. Biz, şimdiye kadar dirimize sahip çıkmak için sorunlarının büyük kısmını çözdük. Bundan sonra da ölümüze de sahip çıkma zamanı geldi. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor.

'Şehir stadımızda spor eğitimi alabilirsiniz'
- Başkanım sizden ümitliyim. Acaba, gençlerimiz ve çocuklarımız için Esenyurt'ta sosyalleşme imkanları yaratacak mısınız?
KADIOĞLU: Vatandaşlarımız Esenyurt'u gezip dolaşmış olsalar hizmetleri daha iyi göreceklerdir. Çünkü ilçemizin dört bir köşesinde sosyal anlamda halkın ücretsiz yararlandığı tesislerimiz var. Örneğin, Doğan Araslı Caddesi'ndeki kültür merkezimizde kütüphane, bowling salonu bulunuyor. Ayrıca 600 kişilik salonumuzun yanı sıra, üç sinemamız da ücretsiz hizmet vermektedir. Örnek Mahallesi Kültür Merkezi ve Saadetdere, Esenkent, Yenikent, İnönü kültür merkezlerimiz hizmet vermektedir. Ayrıca, çeşitli kursların açıldığı Halk Eğitim Merkezi ve İSMEK kurslarımız devam etmektedir. İstanbul'da bir ilki temsil eden Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Şehitler ve Gaziler Parkı olmak üzere üç ayrı park yaptırdık. Parkların içerisinde sosyal tesislerimiz, spor için fitness gurupları, lokantalar, çocuklar için oyun ve eğlence alanları bulunmaktadır. Şehitler Parkı içerisinde İstanbul'un en büyük paintball sahası var. Gaziler Parkı'nda 650 kişi kapasiteli şehir stadı ve stadın hemen yanında kapalı spor alanı vardır. Halkın ücretsiz yararlanacağı ve toplam alanı 8.288 m2 olan yarı olimpik yüzme havuzumuz hizmet vermeye başladı. Şehir stadında engelliler dahil, 5 bin öğrenciye futbol, kick boks, voleybol, basketbol ve uzak doğu sporları gibi çeşitli branşlarda spor eğitimi verilmektedir. Gençlerimize yaz kampları imkanı sağlanmaktadır. İlçemizde faaliyet gösteren spor kulüplerinin tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmaktadır.

Trafik sorunu nasıl çözülecek?
- Bir vatandaş olarak belediye önünde günlerdir bekleyen arkadaşlarımızın tekrar işe alınmalarını istiyoruz.
   (Hatice ÖZDEMİR, Şebnem EREĞLİ)
- Sayın başkanım sırf sendikalı oldukları için işten çıkardığınız işçiler adına vicdanınız rahat mı? Belediyenizde sendikalı işçi çalıştırmayacaktınız neden Beylikdüzü Belediyesi'nden gelen işçileri kabul ettiniz? İtiraz etme hakkınız yok muydu?  (Esin AYDIN)
KADIOĞLU: İşçilerin işten çıkarılmaları konusuyla ilgili yasal süreç devam ettiğinden dolayı bir açıklamada bulunmak istemiyorum. Mahkeme sona erdikten sonra açıklama yapacağız.
Esenyurt, hızla göç almaktadır. Nüfus yoğunluğundan doğan trafik sorunu büyük oranda çözümlense de yine de yeterli değildir. Trafiği rahatlatmak amacıyla nasıl çözümler düşünüyorsunuz?  (Nursel AKIN)
 KADIOĞLU: Bölgemizin yeni gelişen yerleşim yeri olması ve sanayinin büyük oranda ilçemizde hizmet vermesi nedeniyle trafikte yaşanan yoğunluğa, karşılık ilk olarak yolları genişletme projemizi uygulamaya koyduk. Hiçbir yerde trafik lambası yoktu. Trafik lambalarıyla araçların ve insanların kavşaklardan geçişlerini kolaylaştırdık. Bir tane otoparkı olmayan ilçemizde ES Kule İş Merkezi'nde 650 araçlık yaptırdığımız otopark ücretsiz hizmet vermektedir. Trafiğin daha da rahatlaması için köprü ve kavşak projelerimiz hazır olmakla birlikte, uygulama çalışmalarına başlanacaktır. 

İlçe olmanızda iktidar partisinin rolü var mı? İktidar partisinden olmanızın size getirdiği avantaj-dezavantaj nelerdir? (Özlem MESTCİOĞLU)
 KADIOĞLU: Esenyurt'un ilçe olması için geçmişte de çok uğraş verilmiş fakat bir türlü ilçe statüsüne geçirilememiştir. Göreve geldikten sonra kolları sıvadık, azmettik ve başardık. İktidar partisi rolü tabii ki vardır. Partinin yetkili mercileri ilçe olma konusunda bizimle birlikte uğraş verdiler. Diğer yandan AK Parti hükümeti Türkiye'ye hizmet ederken, ayrım yapma gibi bir lüksü hiçbir zaman düşünmemiştir. İçinizde hizmet sevdası varsa, avantaj ya da dezavantaj gibi düşüncelerin etkisi altında olacağınızı düşünmüyorum. Bir yönetici hizmet etmek istiyorsa, proje üretir ve uygulama düşünür. Hizmet üreten yönetici her zaman destek görür. Bizler hizmet projelerimizi ortaya koyduk ve hükümetimiz dahil, meclis üyelerimizden, İstanbul Büyükşehir Meclisi'nden, Özel İdare'den ve devletin her kurumundan destek gördük.

İNŞAATLAR BİTİNCE YOL YAPILACAK
- İnşaatların yapıldığı güzergahlardaki yollarda meydana gelen bozukluklar ne zaman düzelecek?               (Kadir CİVİCİ)
KADIOĞLU: Esenyurt gelişen ve değişen bir yerleşim yeri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu nedenle ünlü inşaat firmaları faaliyetlerinde ilçemizi tercih etmiş olup, birçok projeye de imza atmışlardır. İnşaat sektörünün ilçeye kazandırdığı prestij yabana atılacak bir durum değildir. Tabii ki, zaman zaman vatandaşlar sıkıntı yaşamaktalar. İnşaat araçlarının yol güzergahları bellidir ve bunun dışında sokak aralarına müsaade etmiyoruz. Kuralı ihlal edenlere de gerekli cezai müeyyide uygulanmaktadır. Diğer yandan bozuk yollarda yama yaparak, sıkıntıları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Sokak ve caddelerde inşaat bitince kaliteli, uzun ömürlü asfalt ya da parke döşeyerek, göz estetiğini bozan görüntülerden vatandaşlarımızı kurtaracağız. Ama biraz sabır etmelerini istiyorum.
Akşam/Taşkın Su-Demir Eren


Geri Dön