26 / 04 / 2024

İBB'nin yeni hizmet binası Marmara Forum'da!

İBB'nin yeni hizmet binası Marmara Forum'da!

İBB, Merter'de bulunan ek hizmet binasını Marmara Forum'un E-5 tarafında kalan bloğuna taşıdı. AVM'nin ön tarafında hizmet binası için otopark inşaatı başladı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2008 ve 2011 yıllarında Marmara Forum AVM'nin kaçak olan otopark ve ofis binaları iki kez mühürlendi ve ruhsatların iptali için dava açıldı.


2014 yılında İBB'nin kazandığı dava sonucunda 250 bin metrekarelik AVM'nin 60 bin metrekaresinin kaçak olduğu saptandı ve binanın iskanı iptal edildi. 


İBB geçen yıl kararını değiştirdi. 2016'nın Mart ayında yapılan İBB Meclis oturumunda AVM'nin kaçak durumdaki ofis ve kapalı otoparkını yasal hale getirilmesinin önünü açan imar planı değişikliği, kabul gördü.


30 Haziran 2016'da İBB'ye devredilen ofis ve arsanın hizmet binası olarak kullanması kararlaştırıldı. Kısa bir süre önce de İBB, Marmara Forum'un E-5 tarafında kalan bloğuna tabelasını astı. İBB'nin Merter'de bulunan ek hizmet binasını buraya taşıyacağı öğrenildi. AVM'nin ön tarafında hizmet binası için otopark inşaatı da başladı.



Sözcü


Geri Dön