29 / 03 / 2024

İBB'nin yeni imar planında fabrikalar yeşil alan!

İBB'nin yeni imar planında fabrikalar yeşil alan!

İstanbul Belediyesi'nin yeni imar planında fabrikalar bir günde yeşil alan ilan edildi. Kıraç bölgesinde 27 firmadan 16'sı dava açtı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi sanayinin şehir dışına taşınması gerektiğini belirtmiş ve Hadımköy'ü işaret etmişti. Belediyenin 1/100.000'lik nazım imar planında yer alan bu değişikliğe itirazlar hemen gelmişti. Çizilen planlar şimdiden bir çok sanayiciyi etkilemeye başladı. Son olarak İstanbul Sanayi Odası (İSO) meclis toplantısında söz alan Yılmaz Redüktör'ün sahibi Ender Yılmaz, 1999'da yaşanan büyük Marmara depreminden sonra 17 Ağustos 2009'da İstanbul'un ikinci büyük depremini yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar planını depreme benzeten Yılmaz, "Biz İstanbul'da ikinci depremi yaşadık" dedi. Bilindiği gibi imar planının son itiraz tarihi 17 Ağustos'tu.

16 FİRMA MAHKEMEDE
Ender Yılmaz, Kıraç bölgesinde faaliyet gösteren bir firmanın sahibi. Yılmaz, bölgelerinde bir çok firmanın Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz edip mahkemeye verdiğini belirtti. "Biz 16 firma itiraz ettik ve mahkemeye verdik. Bir çok firmanın haberi bile yoktu. Biz uyardık. O kadar garip bir uygulama ki bölgemizde bulunan Gezer terliklerini tam ortadan ikiye böldüler" dedi. Ender Yılmaz "1/100.000'lik planda yerleriniz bir günde yeşil alan oldu . Biz yatırım yapınca sanayi sicil belgeleri alındı. Ama bir gecede fabrikanız yeşil alan olabiliyor. Burada 8 bin işçi yaşıyor. İki milyar dolarlık bir katma değer yaratılıyor. 500 dönüm bir arazi" dedi.

DEMOKLES'İN KILICI
1/25.000'lik planların taslağının kendilerine geldiğini dile getiren Ender Yılmaz "Ama üstümüzde 1/100.000'lik bir Demokles'in kılıcı var. İleride biz 1/25.000'i kabul etmiyoruz diyebilirler" dedi. Yeşil alan olarak belirtilen bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de bir firması bulunuyor. Belediyenin İSTAÇ firması bu bölgede faaliyetlerini sürdürüyor. İSTAÇ Kıraç Ayrıştırma Tesisi ve Eğitim Merkezi olarak Büyükşehir Belediyesi için katı atıkları dönüştürüyor.

'BELEDİYE NASIL ÇÖZECEK ONU MERAK EDİYORUM'
İSO Başkanı Tanıl Küçük 1/100.000'lik plan ile ilgili "Biraz sıkıntılı bir mesele. Bizi bırakın belediye nasıl çıkacak işin içinden merak ediyorum" dedi. Küçük, 17 Ağustos günü itiraz etme süresi dolan 1/100.000'lik plana, üyelerinin büyük kısmının itiraz ettiğini de sözlerine ekledi.

KIRAÇ'TA YEŞİLLENEN 27 SANAYİ KURULUŞU
 Yılmaz Redüktör
 Gezer
 Horoz
 Mizan Ambalaj
 Dizayn Grup
 Öztiryakiler
 Ege Seramik
 Korozo
 İSTAÇ AŞ
 Samet Kalıp
 Erdoğanlar
 Erdağ
 Ozon Grup (Defacto)
 Ansan
 Pressan
 Gezer Terlik
 Bakırköy Yün İplik
 Okinoks
 Toros Nakliyat
 Başbuğ Tekstil
 İnter Tekstil
 Ankara Tekstil
 Vahdet Tekstil
 Besaş Danışmanlık
 PDM
 Altı adet boş arazi
Barış ERGİN/Sabah


Geri Dön