19 / 04 / 2024

İbn-i Haldun Üniversitesi Ümraniye'de kuruluyor!

İbn-i Haldun Üniversitesi Ümraniye'de kuruluyor!

Adını modern tarih yazımı ile sosyolojinin öncülerinden kabul edilen ve 14. yüzyılda Tunus'ta yaşayan ünlü düşünür İbn-i Haldun'dan alan üniversite Ataşehir Cep Otogarı projesinin planlandığı alana alana kuruluyor...




İstanbul'da, İbn-i Haldun Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu.  Tasarıya göre, İstanbul'da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından İbn-i Haldun adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak üniversite; eğitim, iletişim, insan ve toplum bilimleri, hukuk ve siyasal bilgiler fakülteleri ile sosyal bilimler ve eğitim bilimleri enstitülerinden oluşacaktı.


Tasarının gerekçesinde, Türkiye'de 2012 yılında 1 milyon 895 bin 479 kişinin bir yükseköğretim programına yerleştirilebilmek için talepte bulunduğu, ancak 865 bin 482 öğrencinin yükseköğretim programlarına yerleştirildiği ifade edildi.


Adını modern tarih yazımı ile sosyolojinin öncülerinden kabul edilen ve 14. yüzyılda Tunus'ta yaşayan ünlü düşünür İbn-i Haldun'dan alan üniversite Ataşehir Cep Otogarı projesinin planlandığı alana alana kuruluyor. 

 

Eğitim, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk ve Siyasal Bilgiler fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri enstitülerinden oluşacak olan üniversite için zemin etüt çalışmaları devam ediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreninde yaptığı konuşmada  "TÜRGEV'in önümüzdeki dönemde faaliyete geçireceği üniversitesiyle kreşten yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde hizmet veren bir yapı haline geleceğine inanıyorum" dedi



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön