18 / 04 / 2024

İbrahim Alimoğlu: Isparta'da yapılar çok eski!

İbrahim Alimoğlu: Isparta'da yapılar çok eski!

Ankara'da kentsel dönüşüm projesi için Isparta'ya gelen Mert S.K AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Isparta'da yapılaşmanın çok eski oluşu bizi cezbeden olaydı" dedi.



Ankara'da kentsel dönüşüm projesi için Isparta'ya gelen Mert S.K AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, "İnşaat alanında bir potansiyel görüyoruz" dedi.


Gülistan'da Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında 156a daire inşa eden Mert A.K A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Isparta'da olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Bir teklif üzerinde Isparta'ya geldiklerini anlatan Alimoğlu, şöyle konuştu: "Daha çok inşaat üzerine faaliyetleri olan bir şirketiz. Son zamanlarda Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu kentsel dönüşüm üzerine çalışan bir firmayız. Buradan gelen teklif üzerine Isparta dikkatimizi çekti. Isparta hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Birçok şehir gördüm ama Isparta'ya gezmek için dahi gelmemiştim. Bize gelen teklife "tamam" dedik. Bu teklifi önemsememiştil. İzmir-Narlıdere'ye giderken 'böyle bir teklif gelmişti gerçekten oraya da bakalım İzmir'e geçelim' diye düşündük ve o niyetle Isparta'ya geldik. Isparta'ya geldikten sonra bizi cezbeden olay aslında Isparta'da yapılaşmanın çok eski oluşuydu. Yani inşaat alanında imalat anlamında burada çok iş olabileceğini düşündük. 'Daha modern bir şehir, eski yapıların artık olmadığı bir şehir' diye hayal etmiştik. Ben böyle bir şehir beklemiyordum açıkçası. Ama bunun tam tersini görünce öncelikle ben inşaat anlamında şehri gezmek istedim potansiyel var mı? Evet var. Sonra yeri gördüm onu da beğendim 'tamam buraya yoğunlaşalım' dedik. Çünkü  Ankara  merkezimiz olduğu için çok da uzak bir mesafe değil" 


Akdeniz Gazetesi 


Geri Dön