29 / 03 / 2024

İbrahim Babacan: Dar gelirliler için kampanyalar devam etmeli!

İbrahim Babacan: Dar gelirliler için kampanyalar devam etmeli!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Emlak Konut GYO, GYODER ve KONUTDER yöneticilerine seslendi. Babacan, "Dar gerlirlilerin ev almasına yardımcı olmak için kampanyaların devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.




Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan; Emlak Konut GYO, GYODER ve KONUTDER yöneticilerine seslenerek, "dar gerlirlilerin ev almasına yardımcı olmak için kampanyaların devam etmesi gerekiyor, ülkemiz için fedakarlık yapmaya devam etmeliyiz." çağrısında bulundu.


Güneş'e konuşan Babacan, "Bir zincirin halkası gibi kampanyaların finans kesimi, kamu kurumları, sektör ve tüketicilere faydası oluyor. Emlak Konut GYO ile çözüm ortağı olmasak da, mevcut faiz oranlan ve vadelendirme ile kampanyalar devam etmelidir"dedi. 


ZAM YERİNE KAMPANYA OLSUN 

1 Ağustos 2016'da başlatılan kampanya 'Güçlü Türkiye - Güçlü Gayrimenkul' kampanyası sayesinde sektör ve tüketicilerin 15 Temmuz darbe girişimcilerine karşı tokat gibi cevap verdiğini kaydeden Babacan, "Dövizde en az yüzde 20'lik bir fark doğdu. Girdi maliyetleri vs dikkate alındığında nisan ayında yüzde 15'in üzerinde zam yapılması gerekiyor. Biz buna rağmen fedakârlığımıza devam ediyoruz. Emlak Konut GYO önderliğinde satışı yapılan konutlarda bir sübvanse imkânı varken, bizlerde aynı imkân söz konusu değil. Ancak arsa sahibi benzer bir avantaj sağlarsa ne mutlu. Gerçekte bu da mümkün olmasa da, biz projelerimizin arsa sahibi olduğumuz için müşterilerimize farklı alım seçenekleri sunabiliyoruz" diye konuştu. 


AVANTAJLI SEÇENEKLER VAR 

Devam eden kampanyada uygulanan vade farklarının avantajlı olduğuna dikkat çeken Babacan, 120 ve 240 ay vadeli satışlar tüketicilerin orta ve uzun vadede ülkemize olan güvenini gösteriyor.Bugün 2 bin lira olarak belirlenen bir taksitin 10 yıl sonraki değerinin ne olacağını az çok biliyoruz. Ayrıca ön talep toplamalı satışların tüketicilere sağlayacağı kârı da eklersek kazancın katlanmaması mümkün değil" ifadelerini kullandı. 


Döviz yerine ev 


KAMPANYALARLA hem üretimde hem de istihdamda belli bir ivmeyi yakaladıklarını söyleyen Babacan, 'Kâr zamanından ziyade ar zamanından geçiyoruz. Şu dönemde birikimini hâlâ dövizde tutanların yatırım yönlü de olsa gayrimenkule yönelmelerini tavsiye ediyorum. Biz, hem tüketicinin hem sektör temsilcilerinin hem de işten ekmek kazanan emektarların kazanmasını istiyoruz'


2+1 daire 360 bin lira 


İNŞA ettikleri kentsel dönüşüm projelerinde yüzde 1 KDV avantajını daire fiyatlarına yansıttıklarını dile getiren Babacan, "Bugün 18 -20 bin lira birikimi olan bize geldiğinde peşinatını alıp sözleşme aşamasına geliyoruz. Böyle bir imkân bugüne kadar hiç sunulmadı, faydalanan kazançlı çıkacaktır" mesajı verdi. 


Stok sorunu yok 


LOKANTA misali projelerindeki daireleri sattıklarını söyleyen Babacan, "İşini iyi yapanlar için stok diye bir sorun yoktur. Bizim mutfağımız da çalışıyor. Düzenlenen kampanyalar da büyük bir stok sorunundan kaynaklanmıyor" diye konuştu. 


Güneş


Geri Dön