20 / 04 / 2024

İbrahim Babacan: Tablo beklenenden çok daha iyi!

İbrahim Babacan: Tablo beklenenden çok daha iyi!

Babacan Yapı'nın kurucusu İbrahim Babacan, TÜİK Eylül ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Babacan, açıklamasında "Tablo beklenenden çok daha iyi." dedi..



TÜİK Eylül ayına ilişkin konut satış rakamlarına göre eylül ayı konut satışlarında artış olduğunu görüyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışı yakalamış olmak sektörümüzün iyi bir ivme kazandığını gösteriyor. Bunda düzenlenen kampanya ve ödeme kolaylıklarının etkisi büyük. Ancak konut sektörüne yapılan yatırımın en doğru yatırım olduğu gerçeği de artık yatırımcı tarafından anlaşılmış durumda.  


İnşaat sektörü büyümesini sürdürüyor, sektör temsilcileri olarak bizler gerek devlet desteği gerekse ekonomik iyileşmeler sayesinde konut satışlarının artacağını tahmin edebiliyorduk. Sektöre oldukça olumlu bir hava hakimdi. Ancak TÜİK’in açıkladığı bu veriler tablonun beklenenden çok daha iyi olduğunu gösterdi bize. 


Buradan anlıyoruz ki ekonomimiz çok güçlü, en olumsuz durumlar karşısında bile hiç yavaşlamadan hatta hızlanarak büyümesini sürdürüyor. TÜİK verileri hem yatırımcıya hem de sektöre moral oldu. 


İbrahim Babacan


İbrahim Babacan kimdir?






Geri Dön