19 / 03 / 2024

İbrahim Bodur: Krizden çıkış için inşaatı destekleyin

İbrahim Bodur: Krizden çıkış için inşaatı destekleyin

Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Bodur, Türkiye'nin krizden çıkabilmesi için inşaat sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirtti



Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Bodur, Türkiye'nin krizden çıkabilmesi için inşaat sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Destek için vergi miktarını azaltsınlar kafi” dedi


YILMAZ YILDIZ İSTANBUL
Beylikdüzü TÜYAP'da düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı, ekonomik büyümede lokomotif rol oynayan inşaat sektörünü yeniden gündemi getirdi. Tuğladan boyaya, yalıtım malzemelerinden çimentoya kadar yapılarda kullanılan binlerce çeşit ürünün sergilendiği fuarda, krizin etkisiyle daralan sektörün yeniden hareketlenmesi için yapı malzemelerindeki KDV oranının da indirilmesi istendi.
KRİZDEN ÇIKIŞIN YOLU

Fuardaki Kale Grubu standlarını dolaşan Türk iş dünyasının duayenlerinden Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur krizden çıkış yolunun inşaat sektörünün desteklenmesinden geçtiğini kaydetti. Krizin en fazla etkilediği sektörün inşaat olduğunubelirten Bodur, "Hükümet çarkları döndürmek için bazı tedbirler aldı. ÖTV ve KDV oranlarını indirdi. Bu sektörlerde hareketlenme oldu. Fakat mutlaka inşaat sektörünün de desteklenmesi lazım" dedi.

VERGİ MİKTARI AZALTILSIN

Bodur, bu desteğin ne olduğu konusunda ise "Destek için vergi miktarını azaltsınlar kâfi. Gayrimenkulde KDV'yi 150 metrekare ve üzeri büyüklükteki yapılar için değil, daha küçük yapılar için indirmeleri lazım. Bu sınır 85-90 metrekareye kadar indirilmeli" dedi.
Yenişafak


Geri Dön