16 / 04 / 2024

İbrahim Burkay: Türkiye'de dönüşüm Marmara Havzası'ndan başlayacak!

İbrahim Burkay: Türkiye'de dönüşüm Marmara Havzası'ndan başlayacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,"Türkiye'deki değişim ve dönüşüm süreci bu bölgeden başlayacak. Marmara havzası San Francisco olacak" dedi.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin en fazla katma değer üreten ve en çok ihracat yapan firmalarının 1. bölgede yer aldığını belirterek, "Türkiye'deki değişim ve dönüşüm süreci bu bölgeden başlayacak. Marmara havzası San Francisco olacak" dedi. 


BTSO'nun ağustos ayı meclis toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, 'Bursa büyürse Türkiye büyür' vizyonunu ortaya koyduklarını ve Türkiye'nin de bu hedefe sahip çıktığını ifade etti. 


Katma değeri yüksek, ileri teknolojili üretim modelini ortaya koyduklarını kaydeden Burkay, "Bu coğrafyayı San Francisco havzası olarak tarif ediyoruz. 160 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 


Yüzde 76'sını birinci bölge yapıyor, ileri teknoloji ihracatının toplam ihracattaki payı yüzde'3. Bu yüzde 3'ün yüzde 80'ini birinci bölge yapıyor. Değişim, dönüşüm süreci Marmara havzasından başlayacak. Bugün geldiğimiz noktaya bakarsak. Türkiye'de yapılan değerlerin tamamını bu bölge üretti. Güney Marmara Bölgesi'nin başkenti Bursa'dır. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için Bursa'nın başarması lazım. Bursa'da örnek projeler gerçekleştirilmeli" dedi. 


Bursa'daki firmaların ihracatçı yapısıyla dünyaya açık bir yapıda olduğunu dile getiren Başkan Burkay. Bursalı işletmelerin çevreye büyük önem verdiğine dikkat çekerek. "Çevreye Bursa iş dünyası kadar hassas başka bir kesim yok. Biz çevre ile arıtma tesisi konusuna 25 yıl önce başladık. Kamu bu anlamda bizi zorlamadı. Bizi zorlayan müşterilerimizdi. Sanayiciler olarak arıtma tesislerini hayata geçirdik. Arkasından iş güvenliği yasası diyoruz. Her sene iki kez uluslararası şirketler tarafından denetleniyoruz. Yangın yönetmeliği yeni çıkmış. Biz bu yönetmeliği 7-8 yıldır uyguluyoruz" ifadelerini kullandı. 


BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk. Bursa'nın ekonomi gündemine ilişkin tüm konuların BTSO'da tartışıldığını belirterek,IDdamız Bursa'nın ekonomi parlamentosu. Burada her konu gündeme geliyor. Tespitler, çözüm teklifleri ve endişeler tartışılıyor. Bundan sonra da Bursa gündemini burada tartışmaya devam edeceğiz" dedi. Dosab'dan santral sunumu Toplantıda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman ile Bölge Müdürü Serhat Sengül, DOSAB'da yapmayı planladıkları 'Buhar ve Elektrik Üretim Santrali' ile ilgili bilgiler verdi. 


Yeni Devir 


Geri Dön