18 / 04 / 2024

İbrahim Değirmenci: Konut değil arsa balonu var!

İbrahim Değirmenci: Konut değil arsa balonu var!

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ( BSMMMO ) organizasyonunda konuşan yeminli mali müşavir İbrahim Değirmenci, "Bazı bölgelerde bir arsa balonundan söz etmek mümkün" dedi.



Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) organizasyonunda konuşan yeminli mali müşavir İbrahim Değirmenci, 'İnşaat Sektöründe Muhasebe ve Vergi Uygulamaları' üzerine bilgi verdi. TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez yeni yıl itibariyle uygulamaya geçirilecek olan 'E-Birlik Projesi' hakkında konuşma yaptı. 


İbrahim Değirmenci, "İnşaat sektörü Türk ekonomisinde çok büyük paya sahip. Bu sektör doğrudan ve dolaylı yoldan hemen hemen tüm sektörleri etkilemektedir. Diğer taı aftan istihdam ağırlıklı olması nedeniyle de işsizlik sorununun önlenmesinde ciddi katkıları bulunmaktadır. İnşaat sektörünün genel ekonomi içindeki ağulığı dikkate alınarak, muhasebe ve vergi sorunlarının da tartışılarak çözümlenmesi gerekli" dedi. 


ARTIŞ ARSA MALİYETİNDE 

Konut fiyatlarında önemli maliyet unsunı olan arsa maliyetlerindeki artışın pek dikkate alınmadığını söyleyen Değirmenci, "Halbuki asıl artış sektöıdeki en büyük girdi olan arsa maliyetlerinden kaynaklanmaktadır. Bu açıdan bakıldığında özellikle bazı bölgelerde bir arsa balonundan söz etmek mümkündür" diye konuştu.


Hürriyet Bursa


Geri Dön