29 / 03 / 2024

İbrahim Kaptan Kayseri'ye 200 yataklı kız öğrenci yurdu yaptıracak!

İbrahim Kaptan Kayseri'ye 200 yataklı kız öğrenci yurdu yaptıracak!

İbrahim Kaptan, memleketi Tomarza'na 200 yataklı kız öğrenci yurdu yaptırmak için protokol imzaladı



Kayserili hayırsever İbrahim Kaptan, Fransa´da çalışarak kazandığı parayla memleketi Tomarza ilçesinde 200 yataklı kız öğrenci yurdu yaptırmak için protokol imzaladı.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile İbrahim Kaptan arasında protokol imzalanması dolayısıyla düzenlenen törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ve İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da katıldı. Vali Bilici, törende yaptığı konuşmada, Türkiye´nin çağdaş ülkeler düzeyine erişmesinde kız öğrencilerin eğitiminin büyük önem taşıdığını belirterek, "Kırsalda kız öğrencilerin eğitimi biraz daha zor oluyor. Hayırseverimizin yaptıracağı yurt bu manada büyük bir eksikliği gidermiş olacak. Alın terini gurbette akıtan hayırseverimiz, çocuklar gurbet çekmesin diye yurt binası yaptıracak. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi. Yaşar Karayel de yıllardır Fransa´da çalışan İbrahim Kaptan´ın birikimini memleketinde kız öğrenci yurdu yaptırmak için harcamasının büyük anlam ifade ettiğini belirterek, teşekkür etti.

Hayırsever İbrahim Kaptan, yaptıracağı yurdun hayırlı ve uğurlu olmasınıdileyerek, binaya kendisi ve eşi Şerife Kaptan´ın adını vermek istediğinisöyledi.

Konuşmaların ardından, ilçe merkezindeki Tomarza Lisesi´nin bahçesinde yaptırılacak 200 yataklı kız öğrenci yurdu binasının protokolü imzalandı. Bu yıl yapımına başlanıp gelecek yıl bitirilmesi planlanan yurt binasının yaklaşık 1 milyon liraya mal olacağı belirtildi.
AA


Geri Dön