19 / 04 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu, Çin Devlet Televizyonu CCTV'ye konuştu!

İbrahim Karaosmanoğlu, Çin Devlet Televizyonu CCTV'ye konuştu!

İbrahim Karaosmanoğlu, Çin Devlet Televizyonu CCTV’ye röportaj verdi. Çin’de verilen Guangzhou ödülünün ele alındığı röportajda Başkan Karaosmanoğlu, prestijli bir ödüle layık görülmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi




Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli ve deprem konulu belgesel hazırlayan Çin Devlet Televizyonu CCTV'ye röportaj verdi. Çin'de verilen Guangzhou ödülünün ele alındığı röportajda Başkan Karaosmanoğlu, prestijli bir ödüle layık görülmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG), Metropolis ve Guangzhou kenti tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne verilmişti. 


"KOCAELİ'NDEKİ YER HAREKETLERİNİ 7/24 İZLİYORUZ"

 Çin Devlet Televizyonu'nun sorularını yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu, "17 Ağustos 1999 Depreminde on binlerce hemşerimizi kaybettik. Bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz. 

Bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'yle işbirliği gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz 26 adet deprem ölçüm istasyonu ile Kocaeli'ndeki yer hareketlerini 7/24 izliyoruz" dedi. 


"ŞEHRİ YENİDEN YAPILANDIRDIK" 

Kent Konut ve  TOKİ  ile birlikte 20 binden fazla daire yaptıklarını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "KUTAS adını verdiğimiz uydu takip sistemiyle kaçak yapılaşmayı engelliyoruz. Kentsel Dönüşüm ile şehri yeniden yapılandırdık. Fay hattına paralel olarak doğu-batı istikametinde gelişen İzmit'i çok daha sağlam zemine sahip olan kuzey-güney istikametine yönlendirdik" ifadelerini kullandı. 


1265 KİŞİYE AFET-KURTARMA EĞİTİMİ 

"Kocaeli İtfaiyesi'ni yeniden yapılandırdık" diye Başkan Karaosmanoğlu, "11 ülkeden ve Türkiye!den bin 265 kişiye itfaiye ve afet-kurtarma eğitimi verdik" şeklinde konuştu. 


İLK KEZ VERİLEN ÖDÜLÜ KOCAELİ ALMIŞTI 

Çin Hak Cumhuriyeti'nin üçüncü büyük kenti Guangzhou'da düzenlenen Metropolis Yönetim Kurulu Toplantısfnda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne '1. Guangzhou Kentsel Yenilik' ödülü verilmişti. 

 

Yakın Takip



Geri Dön