24 / 04 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli projelerini tanıttı!

İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli projelerini tanıttı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda “Yeni Kocaeli Yeni 100” isimli proje tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi.



Büyükşehir Belediyesi tarafından KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda “Yeni Kocaeli Yeni 100” isimli proje tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun proje tanıtımı yaptığı toplantıya Vali Hasan Basri Güzeloğlu,  KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve genel sekreter yardımcıları, birim müdürleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri ve AK Partili milletvekili aday adayları katılım sağlarken Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, ANAP eski Milletvekili Sefer Ekşi, DP İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Muhammed Ertürk ve MHP Merkez İlçe eski Başkanı Derya Dillioğlu da toplantıda hazır bulundu. 


ELEKTİKLER KESİLDİ

Toplantının başında, Türkiye’nin birçok ili ile birlikte Kocaeli’de de elektriklerin kesilmesi, Karaosmanoğlu’na zor anlar yaşattı. Yaklaşık 10 dakika boyunca karanlıkta sunum yapan Karaosmanoğlu, jeneratörlerin devreye girmesi ile birlikte slayt eşliğinde açıklama yaptı. Bir bölümü tamamlanmış, bir bölümü yapılmakta olan ve bir bölümü de yeni olan projeleri bir bir sunan Karaosmanoğlu, “Ulaşım noktasında çok kısa zamanda hayata geçirmemiz gereken projeler var” dedi. Karaosmanoğlu’nun 100 projesinin 45’inin ulaşımla ilgili olması dikkat çekti.  


REFORMUN KİTABINI YAZDIK

Sözlerine Büyükşehir reformunda bir tarih yazdıklarını belirterek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İl sınırlarında Büyükşehir Belediye Modeli büyük bir reform. 10 yılda hem bu reformu uyguladık. Bu reformun adeta kitabını yazdık. Türkiye'deki bütün büyükşehirlerin bir bakıma okulu olduk. Köyler dahil her yere şehir hizmetlerini götürdük. Kendi kendine bile yetemeyen küçük belde belediyelerini birleştirdik. Güçlü, hizmet üretebilen büyük ilçe belediyeleri kurduk. Türkiye'mizin Yeni Büyükşehir Modeli için strateji ve politikalar geliştirmeye, İnsan kaynağı yetiştirmeye, Tecrübe sunmaya devam ediyoruz” dedi.


ÜÇ HEDEF BELİRLEDİK

Seçim beyannamelerinde üç hedef belirlediklerinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Seçim beyannamemizde, içinde bulunduğumuz dönem için üç hedef belirledik. Birinci hedefimiz: Konforlu, hızlı ve ekonomik ulaşımı gerçekleştirmektir. İkinci hedefimiz: Kocaeli’yi; ikametin, ticaretin ve istihdamın gözde şehri yapmaktır. Üçüncü hedefimiz: Her alanda markalaşmaktır. Marka değerimizi geliştirmektir. Projelerimizi ilan ederken, öz kaynaklarımızla, hükümetimizle, ilçe belediyelerimizle ve yatırımcı işbirliğiyle hareket edeceğimizi ilan etmiştik” diye konuştu.


YÜZLERCE PROJE

Sözlerini devam ettiren Karaosmanoğlu, “2015 - 2019 yatırım döneminde, yeni hizmet ve icraatlarımızla yeni şeyler söyleyeceğiz. Metro, lojistik köy, kuzey - güney otoyolları, alternatif banliyö hatları, Körfez Geçişi gibi büyük finans gerektiren projeleri hükümetimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bugün sizlerle paylaşacağımız projeler, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin 2015 - 2019 yatırım programında 

yerini almış projelerdir. Programın adını ‘Yeni Kocaeli Yeni 100’ olarak belirledik. Haddi zatında yüzlerce projemiz var” ifadelerini kullandı.


BÜYÜK YENİLİKLER OLACAK

100 ana başlıkta toplanan projelerin tamamlandığında Kocaeli’de büyük değişiklikler olacağını belirten Karaosmanoğlu, “100 sayısını çokluğu ifade etmek ve yeni çehre anlamında kullandık. Kocaeli'mize bu projeleri kazandırdığımızda, Allah'ın izniyle şehrimizin çehresinde büyük bir yenilik olacak. Şehrimizin sağlıklı geleceği için vaatlerimize uygun olarak ulaşım projelerimize öncelik verdik. Hem ulaşım, hem de çevre, kent meydanları, otoparklar, konutlar ve altyapı projelerimiz; İkamet, ticaret, istihdam ve markalaşma vaatlerimize büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


SEDAŞ’I ARADIM

Elektriklerin kesilmesi ile ilgili SEDAŞ’a tepki gösteren Karaosmanoğlu, “Ben SEDAŞ Genel Müdürlüğü’nü kaç kere aradım. 1 milyonun üzerinde kuruma biz belediye olarak su veriyoruz. Sizden gelen şikayetin onda biri kadar şikayet almıyoruz. Problem olunca hemen müdahale ediyoruz. Ama SEDAŞ’ın durumunun böyle olmadığını söyledim. Onlar da kendilerince bahane uyduruyorlar.  Elektrikteki alt yapı eksikliğinden dolayı bu kadar sıkıntı çekiyoruz. Bu noktada hükümetimiz de bir şeyler yapacaktır. İlerleyen zamanda bu sıkıntıları da aşacağız” dedi.


AVRUPA BİZE İMRENİYOR

Karaosmanoğlu, “Avrupa’nın ileri gelen ülkelerinden yöneticiler geliyor ve bize kurduğumuz SCADA sistemi gibi sistemlerin, kendi sistemlerine göre daha ileride olduğunu söylüyor. Kandıra sahillerini çok güzel bir hale getirdik. Fransa’ya İtalya’ya, İngiltere’ye gidin öyle sahil bulamazsınız. Ne kadar önlem alırsak alalım sanayinin yoğun olduğu yerlerde kirlilik olur.  Bu sebeple de her tarafa ağaç dikiyoruz. Çünkü hava en güzel şekilde doğal çevre ile temizlenir” diye konuştu.


TRAMVAY 2017 YILINA

Projeleri anlatmaya başlayan Karaosmanoğlu, öncelikle tramvay konusuna değindi. Karaosmanoğlu, “2017 yılında halkımızı Akçaray adını verdiğimiz 11 duraklı tramvay hattımızla buluşturacağız. Ayın 13’ünde ihalesi gerçekleştirilecek” dedi. Metro projesine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yapacağımız Körfez-Cengiz Topel Havaalanı arasında metro sistemini tamamlayacağız. Daha sonra ilçelere yaygınlaştıracağı”1 ifadelerini kullandı. 


KAVŞAK PROJELERİ 

“Yaklaşık 10-15 farklı kavşak projemizle ulaşımı rahatlatacağız. Çünkü vatandaşlarımızın en büyük sorunu ulaşım” ifadelerini kullanan Karaosmanoğlu, kısa zamanda İzmit’in kuzey ve güneyinde kesintisiz ulaşımı sağlamak için yan yol ve kvşak düzenlemeleri yapacaklarını ifade etti. İzmit Otogar mevkiine yapılacak olan kavşakla Kandıra’ya kesintisiz ulaşım sağlanacağına dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Bu projeler önümüzdeki yıla kadar tamamlanacak” diye konuştu. 


DERİNCE LİMANI 

Başiskele-İzmit Sanayi Kavşağı ile D-130’a ulaşım sağlanacağını ifade eden Karaosmanoğlu, Kartepe Köseköy Kavşağı ile de D-100’e bağlantı sağlanacağını söyledi. Derince Limanı’na kesintisiz ulaşım için kavşak yapılacağını da söyleyen Karaosmanoğlu, “Bunun yanı sıra limanın TEM’e bağlantısı için bir kavşak yapılacak. Körfez Batı Kavşağı projesi kapsamında da D-100’a bağlantı sağlanacak. Böylelikle limandaki ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olacak” ifadelerini kullandı. 


İzmit’te Ömer Türkçakal Bulvarı’na kesintisiz ulaşımın sağlanması için Outlet Center önüne bir kavşak yapılacağını ifade eden Karaosmanoğlu, “Bunun yanı sıra İzmit sahiline yapılacak köprülü kavşaklar ile Ömer Türkçakal Bulvarı’ndan Gölcük’e kesintisiz ulaşım sağlanacak. Bu proje de 2016-2017 yıllarında bitecek” dedi. Karaosmanoğlu öte yandan Umuttepe Hastanesi ile TEM arasına bir kavşak yapılacağını söyleyerek, “Böylelikle Umuttepe’den çıkış çok daha rahat olacak” diye konuştu.  İzmit-Ankara istikametinde Sabancı’ya ait bazı binaların kamulaştırılacağını ve buraya bir Sabancı Kavşağı yapılacağını ifade etti.



Kocaeli Manşet


Geri Dön