20 / 04 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu: Yabancı yatırımı önemsiyoruz!

İbrahim Karaosmanoğlu: Yabancı yatırımı önemsiyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Weidmann Fabrikası’nı ziyaret ederek fabrika yönetimi ve işçilerle bir araya geldi. Başkan Karaosmanoğlu Yabancı yatırımların Kocaeli için kazanç olduğunu söyledi...





Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Weidmann Fabrikası’nı ziyaret ederek fabrika yönetimi ve işçilerle bir araya geldi. Yabancı yatırımların Kocaeli için kazanç olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, yeni yatırım alanların oluşması için kolaylıklar sağladıklarını belirtti.



ÇALIŞANLARLA BİR ARAYA GELDİLER


Başkan Karaosmanoğlu, merkezi İsviçre olan ve Gebze’de 8 milyon dolarlık yatırım yapan Weidmann Tranformatör İzalosyon Fabrikası’nı ziyaret etti. Firmanın İsviçreli ve Türk yöneticileri tarafından misafir edilen Başkan Karaosmanoğlu, işçilerle birlikte yemekhanede yemek yedi. Başkan Karaosmanoğlu’na Başkan Danışmanı Gültekin Görüm de eşlik etti.


ÇALIŞMA ALANLARINI GEZDİ


Fabrikanın Genel Müdürü Tayyar Egeli tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, fabrikanın çalışma alanlarını gezdi. Yabancı yatırımların Kocaeli için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Kent halkına yeni çalışma alanları doğuyor. Yabancı yatırımları önemsiyoruz” dedi.




20 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILACAK


Weidmann Transformatör İzalasyon Fabrikası Genel Müdürü Tayyar Egeli, fabrikanın 6 bin metre kare kapalı alan olmak üzere 14 bin metre kare alan üzerinde 8 milyon dolarlık yatırımla kurulduğunu söyledi. Önümüzdeki 2 yılda yapılan toplam yatırımın 20 milyon lirayı bulacağını söyleyen Egeli, “Buradaki üretimimizin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyoruz. Ocak ayında üretime başlamamıza rağmen Lübnan, Rusya ve Endonezya’ya ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Doğu Avrupa ve Ortadoğu’daki müşterilerimize artık Gebze’de üretim yapacağız” dedi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön