23 / 04 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu'ndan kaçak yapı uyarısı!

İbrahim Karaosmanoğlu'ndan kaçak yapı uyarısı!

Köylerde kaçak yapılaşmanın olmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizlerden ricam ilçe belediyelerimizin bilgisi ve müsaadesi olmadan asla yapılaşmaya gitmeyin." dedi




Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’nin Denizli, Yağcılar, Kargalı, Tepemanayır, Ahatlı, Hatipler, Duraklı ve Elbizli köylerini ziyaret etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ve teknik personelin eşlik ettiği inceleme gezilerinde Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşlarla yakından ilgilendi.


“KÖYLERDE İLK ARITMA TESİSİ YAPAN BÜYÜKŞEHİR BİZİZ”


Köy muhtarlarının da hazır bulunduğu birlikteliklerde vatandaşlardan gelen talepleri ve önerileri dinleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bütün köylerimizi en güzel şekilde planlamaya çalışıyoruz. Bu gelişim ve kalkınma planlı bir şekilde sürmektedir. Ancak bizler bu planlama çalışmalarımızı yıllar önce başlatmıştık. Köylerimizin büyük ölçüde arıtma ve su sorunu geride kaldı. Arıtma tesislerimizle de çevremizi koruyarak doğal yaşama büyük katkı veriyoruz. Bakınız ülkemizde köylerde arıtma tesisi yapan ilk Büyükşehir Belediyesi biziz” dedi.




DENİZLİ GÖLETİNİN GÖVDESİ DÖRT METRE YÜKSELTİLECEK


Köylerin ekonomik kalkınması ve daha yaşanabilir olması için büyük uğraş verdiklerini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Denizli Göletimizin gövdesini dört metre daha yükselteceğiz. Bu şekilde tarımsal sulama ve içme suyunda verim elde edeceğiz. Köyde yaşayan halkımızın ekonomik anlamda daha fazla gelişmesini de arzu ediyoruz. Bölgemizin verimli arazilerinin kapalı sistem sulamaya geçmesi de gerekmektedir. Köylerde yaşayan halkımız bunu ister, tarıma ve hayvancılığa daha fazla yönelme durumu gerçekleştirirse bu projeyi de hayata geçirebiliriz” şeklinde konuştu.




KAÇAK YAPILAŞMA ASLA YAPMAYIN


Köylerde kaçak yapılaşmanın olmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizlerden ricam ilçe belediyelerimizin bilgisi ve müsaadesi olmadan asla yapılaşmaya gitmeyin. Bundan dolayı mağduriyetlerin yaşanmasını istemiyorum. Malumunuz ilçe belediyemiz şuyulandırma konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Tapunuzu getirerek gerekli incelemeler sonrası yapılaşmaya kolaylıklar elbette sağlanabilir. Ancak bunun haricinde olabilecek her türlü kaçak yapılaşmanın karşısındayız. Bizler köy ruhunun korunması ve güzelleştirilmesi için ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön