26 / 04 / 2024

İbrahim Kutluay Flatofis'te restoran sahibi oldu

İbrahim Kutluay Flatofis'te restoran sahibi oldu

İbrahim Kutluay'ın Eyüp'teki Flatofis'te açmaya hazırlandığı Latife'de mönü ve yemekler ortak oldukları kayınbirader Enis Şener'den sorulacak



Şener ve Kutluay'ın ortak oldukları restoranın mönüsüne ailecek karar verilmiş. Enis Şener'in organize ettiği "özel aile mönü tadım günü"nde Kutluay ve Şener aileleri bir araya gelip yemeklere puan vermişler. Latife'nin Haliç manzaralı terasında gerçekleştirdiğimiz sohbette, İbrahim Kutluay'ın eşinin yemek yapamaması üzerine yaptığı "Yanlış Şener'le evlenmişim galiba" şakasını Enis Şener "Bir kromozomdan neler kaybetmişim yahu" diyerek cevapladı. Demet Kutluay ise halinden gayet memnundu. Meşhur kahkahasından atarak "Aç kalmıyoruz canım, evdeki yardımcımız süper yemekler yapıyor" dedi ve ekledi "Mutfakla aram yok ama yemek yeme konusunda çok iyiyimdir. Tadım günleri bu yüzden çok eğlenceli geçiyor. Enis yemekleri önümüze koyuyor, biz de afiyetle yiyoruz."

İbrahim Kutluay'ın basketbol dışında bir işle uğraştığını görmek nasıl ?
Demet Kutluay: İbrahim benim için "İbrahim Kutluay" değil sadece İbrahim. Basketbolcu, işadamı ya da yönetici olması fark etmez. Hangi işle uğraşmak isterse istesin arkasındayım.

Siz de sık sık Latife'de olacak mısınız?
Demet K.: Boş zamanlarımı Latife'de geçirmek istiyorum. Eylül gelince çocukları da alıp terasın keyfini çıkaracağım.

"Kayınbiraderim ile ortaklık bana keyif veriyor"

Artık iki çocuk babasısınız. Bu, geceli gündüzlü bir iş. Onlara yeterince zaman ayırabilecek misiniz?
İbrahim Kutluay.: Ben çocuklarımla çok fazla zaman geçiren ve bundan da inanılmaz keyif alan bir babayım. Hiçbir şey bunu etkileyemez.
Demet K.: İbrahim inanılmaz iyi bir baba. Zaten spor geçmişinden ötürü de çok disiplinli. Hiçbir şeyin ailesine ayırdığı zamandan çalmasına izin vermez.

Restoran işletmek önceden de istediğiniz bir şey miydi?
İbrahim K.: İşletmecilik hiç aklımda yoktu. Bundan altı ay önce sorsanız "Hayır" derdim. Enis için buraya bakmaya geldiğimde binayı çok beğendim. Tabii kayınbiraderimin restoran işinde olması benim için büyük avantaj oldu. 
Enis Şener: Ben böyle konularda çok heyecanlıyımdır. Flatofis'te bir yer açma fikri aklıma geldiğinde hemen İbrahim'i aradım ve buraya getirdim. O dönem burası dört duvardan ibaretti. Geçirdik kafamıza baretlerimizi ve gezdik. İbrahim sanırım o gün kararını verdi.
İbrahim K.: Hemen verdim. Hatta burayı gezerken hasta bile oldum. Dediği gibi burası dört duvardan ibaretti ve mevsim kıştı. Yaka bağır açık gelmişim bir gün, nasıl esiyor anlatamam. Ertesi gün grip oldum.
Demet K.: O dönem buraya bakmak istediklerinde Enis bize gelirdi ben yanlarına kaşkollar, bereler ne bulursam verirdim üşütmesinler diye. Hatta bana "Sen de gel bak" dediler, hamile olduğum için korktum, gelmedim.

Kayınbiraderiniz ile iş ortağı oldunuz...
Demet K.: Onlar yıllardır çok iyi anlaşıyorlar. Tavla oynadıkları zamanlar hariç! Şaka bir yana akrabalık dışında sıkı bir dostlukları var. O nedenle ortak olmalarına çok sevindim. Zaten her şeyi planlayıp halledip bana öyle haber verdiler. Süpriz oldu.
İbrahim K.: Enis benimle de her şeyini paylaşır. İyi ki Latife'nin kurulmasına ön ayak oldu. Hem akrabam hem de dostum olan biriyle ortak olmak bana çok keyif veriyor.

Evde mutfakla aranız nasıl? Yemek yapar mısınız?
Demet K.: İbrahim mi? Yok hiç girmez hatta su almak için bile girmez diyebilirim. Ben de mutfakla çok haşır neşir değilimdir. Ancak İbrahim rica ederse ya da özel günlerde girerim. Yardımcımız Zeliha hanım süper yemekler yapıyor da aç kalmıyoruz.

Mönüyü hazırlarken yardım aldınız mı?
Demet K.: Yemek konusunda da işler Enis'e düştü. Biz ailecek oturduk yedik. Yeme kısmında çok başarılıyız.
Enis Ş.: Mönüye karar verirken diğer restoranım (Kadife) için de yaptığım Özel Aile Tadım Günleri organize ettim. Kutluay, Şener ve Aydın (Enis Şener'in eşinin ailesi) ailelerinin tüm fertlerini bir araya toplayıp mönüye koyup koymama konusunda kararsız kaldığım yemekleri tattırdım.
Demet K.: Biz de hem yedik hem de ukala ukala şunun şurası şöyle olsun diye yorum yaptık. Genellikle de sulu ev yemeklerini beğendik. Enis mutfakta vakit geçirmekten çok keyif alır. Çok iyi bir aşçıdır.
İbrahim K.: Meğer ben yanlış Şener'le evlenmişim!
Enis Ş.: Bir kromozomdan neler kaybetmişim yahu!
İbrahim K.: Şaka bir yana yemek konusunda Enis çok bilgili bize pek bir şey düşmedi.

Haftanın kaç günü burada olacaksınız? İşbölümünü nasıl yaptınız?
İbrahim K.: Bu noktaya kadar her şeyle Enis ilgilendi. Ben maç yoğunluğundan dolayı yardım edemedim. Bundan sonra sık sık buraya gelip işin başında olacağım.
Enis Ş.: Ama manevi desteğini hiç esirgemedi!
Demet K.: Maçlar bitti artık servis yapmaya başlayacak (gülüyor).

"Efes'in özgüveninin artması normal"
Fenerbahçe-Efes finali sürüyor. Sizce kim kazanacak?
İbrahim K.: Bence şansları eşit.  Deplasmanda kazanmak  takıma moral verir,  Efes'in de özgüvenin artması normal. Ama Fener'in seyirci avantajı göz ardı edilemez. 

Basketbolu bıraktıktan sonra spor kariyerinizi nasıl şekillendirmeyi planlıyorsunuz?
İbrahim K.: Önümüzdeki sene de basketbol oynayacağım. Sonra spor hayatıma yönetici olarak devam edeceğim. Bu kadar yıl Türk basketboluna hizmet etmiş biri olarak  ilerde Türk basketbolunu yönetebileceğimi düşünüyorum. Kendimi buna hazırlıyorum.

Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un NBA'deki performansları hakkında görüşünüz ne?
İbrahim K.: Bir basketbolsever ve Türk olarak Hidayet'in de Mehmet gibi NBA şampiyonluğu yaşamasını isterim. Hidayet'in takımı  birbirine çok bağlı ve şampiyonluğu tatmak isteyen bir takım. Bu özelliklerin  onları ileriye taşıyacağını düşünüyorum.

"Terasımız o kadar büyük ki çift pota maç yapılabilir"

Enis Şener ve İbrahim Kutluay'ın Eyüp'teki Flatofis'in içinde açtıkları restoran iki bölümden oluşuyor. Birinde alakart diğerinde
tabldot yemek verilecek

Latife ismini nasıl seçtiniz? Özel bir anlamı var mı?
Enis Ş.: Yabancı isimli yerlere sempati duymuyorum. O isimler çoğu insan için pek bir şey ifade etmiyor, kendilerini yakın hissetmiyorlar. Türk yemeklerinden oluşan bir mönümüz var. İsmin de ona uygun olmasını istedik.
İbrahim K.: Konum itibarıyla çok tarihi bir yerdeyiz. Eyüp İstanbul'un en eski semtlerinden biri, terasa çıktığınızda tüm İstanbul ayaklarınızın altında. Hal böyle olunca da yabancı bir isim koymak saçma olacaktı.

"Yeni şubeler Ömer büyüdükten sonra"

Latife'yi neden Nişantaşı, Bebek gibi daha popüler bir yerde açmadınız?
Enis Ş.: Eyüp gelişmekte olan bir yer. Bizim yaptığımız, öngörülü davranmak. Önümüzdeki sene burası saydığınız semtleri aratmayacak.
İbrahim K.: Eyüp bir sürü yatırımın yapıldığı, gelişmekte olan bir bölge. Ayrıca Flat Ofis Türkiye için çok öncü bir proje.
Demet K.: Bir sürü önde gelen firma Flat Ofis'teki yerlerine yerleşmeye başladı bile. 2010'da iş merkezinin yüzde 70'i kullanılıyor olacak. Latife burada çalışan herkese alakart bölümünde yemek verecek.

Fiyat ortalaması nasıl olacak?
Enis Ş.: Fiyatlarımızın yüksek olmamasına dikkat ettik. Örneğin alakart bölümünde 20-25 TL'ye rahatlıkla doyabilirsiniz. Tabldot ise 9 TL. Yemekler de tanıdık mesela mönüde yaprak sarması, döner, mantı, hünkarbeğendi var. Risotto ya da pizza yok.
Demet K.: Öğle yemeklerini salatayla geçiştirmek isteyenler için mönüde çok güzel salatalar da var. 

Başka şube açmayı düşünüyor musunuz?
İbrahim K.: Ben biraz fazla mükemmelliyetçiyim. Birşey yapıyorsam en iyisini yapmak isterim.  Latife'nin şubeleri olması fikri bu açıdan şu an bana uzak. Çünkü restoranın başarılı olması için bizzat başında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Her şube için de ailecek taşınamayacağımıza göre daha erken.
Enis Ş.: Bu konuda İbrahim'e katılıyorum. Mesela benim Zincirlikuyu'daki diğer restoranım Kadife'de kayınpederim duruyor. Yani yine aileden birine emanet. Dolayısıyla Latife'nin yeni şubelerinin açılması için de Ömer'in büyümesini bekliyoruz.

"Basketbol camiası beni yalnız bırakmayacaktır"
Restoranın dekorasyonunda ya da mönüsünde basketbolu anımsatacak öğeler olacak mı?
İbrahim K.: Hayır olmayacak. Gerçi teras o kadar büyük ki çift pota maç yapılır. Restoranın iç mimarisini  Box Mimarlık üstlendi ve bana sorarsanız çok başarılı bir iş çıkardılar. Takım arkadaşlarım ve basketbol camiası tabii ki beni yalnız bırakmayacaktır. Sık sık misafirimiz olacaklar. Onları görmek isteyenler olursa Latife'ye uğrayabilirler.
Pelin ÇİNİ/Milliyet


Geri Dön