19 / 04 / 2024

İbrahim Öztürk kimdir?

İbrahim Öztürk kimdir?

MM Proje'nin kurucusu İbrahim Öztürk kimdir? İbrahim Öztürk, bugüne kadar hangi projelere imza attı?



İbrahim Öztürk kimdir?

İbrahim Öztürk, MM proje ofisinin sahibi, mimar. Ümraniye Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı da yapan İbrahim Öztürk aynı zamanda, Ümraniye Belediyesi binasının mimarı. 

 

İbrahim Öztürk, Mimarlık, inşaat ve tasarım hizmetleri veren MM Proje’yi 31 Ağustos 2005’te kurdu. İbrahim Öztürk, Taş Yapı’nın Mashattan projesinin mimarı olarak bilinir. 

 

İbrahim Öztürk - MM Proje 

MM Proje, bir mimarlık, dizayn tasarım, inşaat ve danışmanlık firmasıdır. MM Proje’nin çeşitli yönleriyle hayata geçirdiği projeler şunlardır; 

 

Yurtiçi: Adabükü,  Anel, Armoni Residence, Ataköy Residence, Doğabükü, Evcimen, Forum Çamlık, Forum Gaziantep, Forum Mersin, Gordion AVM, Mashattan, Park Plaza, Redevco Erzurum AVM, Terrace Tema ve Ümraniye Belediyesi. 

 

Yurtdışı: Babello, City Palace, Mazi Towers, Maziland, Villa Moskova ve Villa Vitoşa. 

 

09 Ekim 2006 tarihli Sabah Gazetesi’nde Necla Görgeç imzalı ve “İmar Komisyonu Başkanı'ndan Emrullah Turanlı'ya destek” başlıklı haber şöyle; 

 

Ümraniye Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi İbrahim Öztürk'ün son dönemde ilişkileri ve aldığı ihalelerle tartışma yaratan Taşyapı İnşaat Şirketi'nin sahibi Emrullah Turanlı ile geçmişte ortak bir inşaat şirketi olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Taşyapı'nın Maslak'taki Mashattan Projesi'nin mimarı olan İbrahim Öztürk, Emrullah Turanlı'nın halasının oğlu. İbrahim Öztürk'ün kardeşi Yusuf Öztürk de MM İnşaat'ın ortağı. 

 

MM İnşaat'ın diğer ortağı Remzi Gür'ün eşi Arzu Gür ise Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi. Kısa zamanda aldığı ihaleler, yaptığı projeler ve Türkiye'nin en zengileri listesine giren Emrullah Turanlı'nın ortak şirket kurduğu İbrahim Öztürk ise Ümraniye Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi. Sekiz ortaklı INCO İnşaat Anonim Şirketi'nin ilk önemli projesi Park Plaza inşaatı ihalesinin ardından ardından şirketten ayrılan Emrullah Turanlı Taşyapı'yı kurarak yoluna tek başına devam etmeyi tercih etti. Ardından kuzeni İbrahim Öztürk'te INCO'daki hisselerini devrederek MM İnşaatı kurdu. Turanlı ve Öztürk ortaklığındaki Inco İnşaat A.Ş'nin yoğunluklu olarak Rusya ve bağımsız devletlerde inşaat işleri yaptıkları biliniyor.

 

 

 


Geri Dön