19 / 04 / 2024

İbrahim Sipahioğlu: Antalya'da uçuşlar iki katına çıkacak!

İbrahim Sipahioğlu: Antalya'da uçuşlar iki katına çıkacak!

Almanya Berlin fuarının Alanya açısından olumlu sonuçlandığını söyleyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı ( AL TAV ) yetkilisi İbrahim Sipahioğlu, rezervasyon rakamlarının artı değerde olduğunu belirtti.



Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilisi İbrahim Sipahioğlu, "Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda Alanya satışlarında Thomas Cook Hollanda'da yüzde 50, Öger'de yüzde 20, Neckermann'da yüzde 10, LMX Touristik'te yüzde 10 ve Schauinsland'da yüzde 10 rezervasyon artışı olduğu bilgilerini aldık. Diğer tur operatörleriyle birlikte genel anlamda Alman pazarı Alanya için önceki yıla oranla yüzde 10 artıda diyebiliriz" şeklinde konuştu. 


Rusya'nın global ölçekte yaşadığı sorunlar sebebiyle ve Rus para birimi rublenin dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetmesi nedeniyle, bu pazarın dünya geneli satışlarında ciddi düşüş yaşandığını kaydeden Sipahioğlu, "Bu gelişmelerden dolayı 19-20 Mart tarihleri arasmda yapılacak olan Moskova Turizm Fuarı'nın Alanya için önemi daha da arttı. 

Fuar öncesinde ALTAV yönetimi olarak gerekli önlemleri alıp stratejimizi yeniden belirleyeceğiz. 

Ukrayna'da yaşanan olumsuz gelişmeler sonucunda ise bu pazar şimdilik zorda. Ukrayna'dan yılda 350-400 bin turist Antalya'ya geliyordu" dedi.

 

GAZİPAŞA İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER 


Alanya'yı yakından ilgilendiren Gazipaşa Havalimanı konusunda da önemli görüşmeler yaptıklarını belirten Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilisi İbrahim Sipahioğlu, "Arkefly tur operatörü (Hollanda) yetkilileri 2015 yılında Gazipaşa Havalimam'nı uçuş noktalarına dahil etmek istediklerini ifade ettiler. 


Bu doğrultuda havalimanının avantajlarım kendilerine anlattık. 

TUI Hollanda yetkilileri önümüzdeki sezonda Gazipaşa Havalimanı kapasitelerini yüzde 100 arttıracaklarını açıkladılar" diye konuştu.


Antalya Hilal


Geri Dön