29 / 03 / 2024

İbrahim Süha Güçsav kimdir?

İbrahim Süha Güçsav kimdir?

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası İbrahim Süha Güçsav oldu. Peki, İbrahim Süha Güçsav kimdir? İbrahim Süha Güçsav, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte İbrahim Süha Güçsav...



İbrahim Süha Güçsav kimdir?

İbrahim Süha Güçsav, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Güçsav daha sonra Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 


Kariyerine 1992 yılında Alexander&Alexander Sigorta Brokerliği A.Ş.’de başlayan Güçsav, 1994 yılında katıldığı Akfen Holding’de Finansman Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 


Araç Muayene İstasyonları, Mersin Uluslararası Limanı ve İDO’nun özelleştirilmeleri, Akfen GYO’nun kuruluş ve yatırım süreçleri, Akfen Holding ve Akfen GYO’nun halka arzları, iştraklerden hisse satışları ve uzun vadeli proje finansmanı konularında önemli görevler üstlenmiştir.

 

DEİK Türk – Singapur İş Konseyi Başkanı olan Güçsav, 2003 yılından 2010 yılının Mart ayına kadar Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.  


2010 – 2012 yılları arasında Akfen Holding ve 2000 – 2012 yılları arasında TAV Havalimanları Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Güçsav, 2010 yılı Mart ayında Akfen Holding CEO ’su oldu.


Bu görevine ek olarak Akfen GYO ve Akfen Su Yönetim Kurulu Başkanlığı olmak üzere, başta Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. ve Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş. iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir.



Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güçsav oldu!







Geri Dön