29 / 03 / 2024

İbrahim Tatlıses, 1 milyon TL ödeyerek otelini kurtardı

İbrahim Tatlıses, 1 milyon TL ödeyerek otelini kurtardı

Otel sahibi türkücü İbrahim Tatlıses, borcuna karşılık Doğtaş Mobilya'ya 1 milyon TL ödeme yaparak Kuşadası'ndaki otelini kurtardı



Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Bodrum'daki apart otele dönüştürülen 40 villanın da önümüzdeki günlerde icra yoluyla satışa çıkarılacağını, Tatlıses'in bu villaları kurtarmak için ise kendilerine 2 milyon TL daha ödeme yapmak zorunda olduğunu açıkladı.

Biga'da faaliyet gösteren Doğtaş Mobilya, 2006 yılında İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'ndaki otelinin dekorasyon, tefriş ve mobilya işlerini yaptı. Toplam 2 milyon 808 bin TL'ye malolan işler için İbrahim Tatlıses borcunun 1 milyon 529 bin TL'sini ödedi. Fakat kalan çekleri ödemedi. Bunun üzerine Doğtaş Mobilya ile türkücü İbrahim Tatlıses arasında kıyasıya bir hukuk savaşı başladı. Alacağı masraf ve faiziyle 3 milyon TL'ye ulaşan Doğtaş Mobilya, Tatlıses'in Kuşadası'ndaki Tatlıses Otel ile Bodrum'daki 40 villasının icra yoluyla satılması için haciz işlemleri başlattı. 15 milyon TL değer biçilen Kuşadası'ndaki Tatlıses Otel geçtiğimiz günlerde Kuşadası 1'inci İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Ünlü türkücü, borcuna karşılık Doğtaş Mobilya'ya 1 milyon TL ödeme yaparak otelini satılmaktan kurtardı.

Mahkemeye Tatlıses vermiş

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan şunları söyledi:"Aslında bu davayı açan İbrahim Tatlıses idi. Kaybeden de kendisi oldu. Borcu olmadığını ve işlerin tesliminde gecikme olduğunu ileri sürerek bizi mahkemeye kendisi vermişti. Borcuna itiraz etti ve bizden tazminat talep etti. Ancak bu talebi mahkeme tarafından reddedildi. Tam aksine bizim yapmış olduğumuz işlerden en az 300 bin TL daha fazla iş yaptığımız belirlendi. Biz de gecikmiş olan alacaklarımız nedeniyle kendisini dava ettik. Tahsil edemediğimiz elimizdeki çekleri icraya verdik. Kuşadası'ndaki Tatlıses Otel'e ve Bodrum'daki 40 villasına haciz koydurduk. Kuşadası'ndaki Otelin üzerinde 1 milyon TL'lik haciz vardı. Satış gününden bir gün önce 1 milyon TL'yi bize ödedi ve haciz işlemi sona ermiş oldu. Bodrum'da otele dönüştürülen 40 villanın üzerinde ise 2 milyon TL'lik haciz bulunuyor. Bu ay içinde 6,5 milyon TL değer biçilen Bodrum'daki 40 villanın da satışını bekliyoruz."

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İbrahim Tatlıses'in ya kendilerine kalan 2 milyon liralık borcu ödeyeceğini, ya da Bodrum'daki apart otele dönüştürülen 40 villanın satılacağını belirtirken, "Ama ben Kuşadası'nda olduğu gibi Bodrum'da da villaları sattıracağını sanmıyorum. Bizim paramızı ödeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Mobilyacı Doğtaş'tan Tatlıses'in otellerine 3 milyon liralık haciz

Doğtaş'ın patronu Davut Doğan, İbrahim Tatlıses'ten 3 milyon liralık alacaklarını tahsil edemediklerini söyledi ve "Kuşadası ve Bodrum'daki otellerine haciz koydurduk. Kuşadası'ndaki otelin satışından 1 gün önce 1 milyon TL'lik ödeme yapıldı. 2 milyon TL karşılığında da Bodrum'daki otele haciz koydurduk ve haciz işlemi devam ediyor" dedi.

Şarkıcı İbrahim Tatlıses'in 3 milyon liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle Kuşadası ve Bodrum'daki iki oteline Doğtaş Mobilya tarafından haciz konuldu. Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Tatlıses'ten alacaklarını tahsil edebilmek için otellerine haciz koydurduklarını söyledi ve "Kuşadası ve Bodrum'daki otellerine haciz koydurduk. Kuşadası'ndaki otelin satışından 1 gün önce 1 milyon TL'lik ödeme yapıldı. 2 milyon TL karşılığında da Bodrum'daki otele haciz koydurduk ve haciz işlemi devam ediyor" dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektör Meclisi Başkanlığını da yürüten Doğan, Çanakkale'de gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında "İbrahim Tatlıses'in DOĞTAŞ aleyhine açtığı dava"nın sorulması üzerine şöyle konuştu: "Tatlıses aleyhimize açtığı davayı kaybetti. Kendisine yaptığımız işler karşılığında aldığımız çekleri icraya verdik ve şarkıcının Kuşadası ile Bodrum'daki otellerine haciz koydurduk. Kuşadası'ndaki otele 1 milyon TL'lik haciz koydurduk. Satış gününden bir gün önce 1 milyon TL ödendi ve haciz işlemi sona erdi. Yaklaşık 2 milyon TL'lik alacağımız için de Bodrum'daki otele haciz koydurduk ve bu haciz işlemi devam ediyor. Bu otelin satış işlemi de başladı."

"Tatlıses, Bodurm'daki otelin satış gününden önce ya bize parayı ödemeli ya da otelin satışıyla biz paramızı temin ederiz" diyen Davut Doğan, önce Tatlıses'in kendilerini mahkemeye verdiğini ve 'borcu olmadığını, gecikme olduğunu iddia ettiğini' anlattı. Doğan şöyle devam etti: "Bizden tazminat da talep etti. Bu talepleri, mahkemece reddedildi. Bodrum'daki otelin bilirkişi raporu çıktı. Ekspertiz raporuna göre 6.5 milyon TL değer tespit edildi. Bu değere itiraz ettiği için karar, mahkeme tarafından inceleniyor. Bir kez daha itiraz hakkı olmadığı için mayıs ayı içinde satış günü bekliyoruz. Otele talip olma konusunda bir kararımız yok ama ben paramızı ödeyeceğini sanıyorum."

Davut Doğan, Doğtaş olarak her yıl yüzde 50 ile 70 arası büyüyen bir şirket olduklarını söyledi. Doğan, 2009 yılı için de krize rağmen yüzde 10 büyüme hedefi koyduklarını kaydetti. Mobilya sektöründe yüzde 25'lik daralma olmasına rağmen, yılın ilk 4 ayında yüzde 20'lik büyüdüklerini de belirten Doğan, "Kriz süresince işçi de çıkarmadık. Cumartesi de dahil olmak üzere tam kapasite çalışıyoruz" dedi. (Hürriyet)

Tatlıses'in Bodrum'daki oteli icradan satılıyor

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, alacaklarını tahsis edebilmek için İbrahim Tatlıses'in Kuşadası ile Bodrum'daki otellerine haciz koydurduklarını söyledi. Doğan, Tatlıses'in kendileri aleyhine açtığı davayı kaybettiğini bilgisini de verdi

Tatlıses'e yaptıkları işler karşılığında aldıkları çekleri icraya verdiklerini ve şarkıcının Kuşadası ile Bodrum'daki otellerine haciz koydurduklarını anlatan Doğan, Kuşadası'ndaki otelin üzerinde 1 milyon TL'lik haciz bulunduğunu, satış gününden bir gün önce 1 milyon TL ödendiğini ve haciz işleminin sona erdiğini ifade etti.
Doğan, konuyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diğer alacağımız yaklaşık 2 milyon TL, bunun karşılığında da Bodrum'daki otele haciz koydurduk ve haciz işlemi devam etmekte. Satış işlemi başladı. Bizi mahkemeye kendisi verdi, böyle bir borcunun olmadığını belirtti ve gecikme olduğunu söyledi. Bizden tazminat talep etti. Bu, mahkemece reddedildi. Bodrum'daki otelin bilirkişi raporu çıktı. Ekspertiz raporuna göre 6.5 milyon TL değer tespit edildi. Bu değere itiraz ettiği için karar, mahkeme tarafından inceleniyor. Ancak, bir kez daha itiraz hakkı olmadığı için biz mayıs ayı içinde satış günü bekliyoruz. Ben Kuşadası'nda olduğu gibi paramızı ödeyeceğini sanıyorum."
Davut Doğan, kriz süresince işçi çıkarmadıklarını, Doğtaş olarak her yıl yüzde 50 ile 70 arası büyüyen bir şirket oldukları bilgisini de verdi. Doğan, devlete 5 yıllık stratejik iş planı sunduklarını, plan doğrultusunda yurtdışında mağaza açmaya önem vereceklerini de sözlerine ekledi. (Milliyet)

Doğtaş Tatlıses'i haczetti

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, alacaklarını tahsil edebilmek için İbrahim Tatlıses'in Kuşadası ile Bodrum'daki otellerine haciz koydurduklarını söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektör Meclisi Başkanlığı'nı da yürüten Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda şarkıcı İbrahim Tatlıses'in Doğtaş aleyhine açtığı davaya ilişkin soruları cevapladı. Doğan, Tatlıses'in kendilerine açtığı davayı kaybettiğini söyledi.

BİR MİLYON TL'Sİ ÖDENDİ

Tatlıses'e yaptıkları işler karşılığında aldıkları çekleri icraya verdiklerini ve şarkıcının Kuşadası ile Bodrum'daki otellerine haciz koydurduklarını anlatan Doğan, Kuşadası'ndaki otelin üzerinde 1 milyon TL'lik haciz bulunduğunu, satış gününden bir gün önce 1 milyon TL ödendiğini ve haciz işleminin sona erdiğini ifade etti.

SATIŞ İŞLEMİ BAŞLAMIŞ DURUMDA

Doğan, "Diğer alacağımız yaklaşık 2 milyon TL, karşılığında da Bodrum'daki otele haciz koydurduk ve işlem devam ediyor. Otelin satış işlemi başladı. Tatlıses, satış öncesinde ya bize parayı ödemeli ya da satışla paramızı temin edeceğiz. Bizi mahkemeye kendisi verdi, böyle bir borcunun olmadığını belirtti ve gecikme olduğunu söyledi"dedi.

BİZDEN TAZMİNAT İSTEDİ

Tatlıses'in kendilerinden para talep ettiğini de belirten Doğan, "Bu, mahkemece reddedildi. Bodrum'daki otelin bilirkişi raporu çıktı. Rapora göre 6,5 milyon TL değer tespit edildi. Bu değere itiraz ettiği için karar, mahkeme tarafından inceleniyor. Bir kez daha itiraz hakkı olmadığı için mayıs ayı içinde satış bekliyoruz. Otele talip olmayacağız ama ben Kuşadası'nda olduğu gibi paramızı ödeyeceğini sanıyorum" dedi.

KDV indiriminin kalıcı olması lazım

Doğtaş Yönetim Kurulu başkanı Davut Doğan, "ekonomik krizde işçi çıkarmak yerine, yeni işçi alımı yapıyoruz. Mobilya sektöründe KDV indiriminin kalıcı olmasını istiyoruz. Türkiye'nin en büyük mobilya marketini Çanakkale'de açacağız"dedi. (Yenişafak)

İlgili haber

Doğtaş'tan İbrahim Tatlıses'in otellerine haciz


Geri Dön