28 / 03 / 2024

İbrahim Tatlıses,Kuzey Irak'taki konut projesine ortak oldu

İbrahim Tatlıses,Kuzey Irak'taki konut projesine ortak oldu

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, reklam çekimi için gittiği Kuzey Irak'taki 70 bin konutluk projeye yüzde 50 ortak oldu



Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses Kuzey Irak'ta konut projesine girdi. Tatlıses, Seyrantepe'deki Tatlıses Plaza'da gerçekleştirilen basın toplantısında, Kuzey Irak'taki konut projesindeki ortağı olan El Adel United Company firmasının sahibi Doktor Rüştü Said ile objektifler karşısına geçerek projeyi anlattı. Geçtiğimiz ay Kuzey Irak'a "Cennet Bahçesi" isimli konut projesinin reklamı için gittiğini belirten Tatlıses, reklam projesi için davet edildiği Kuzey Irak'tan döndükten sonra bir anda kendisini bu projenin ortağı olarak bulduğunu ifade etti. Kuzey Irak'ta çok ilgi gördüğünü belirten Tatlıses, "Ortağım Sayın Rüştü Said da halkın bana olan sevgisini de göz önüne alarak, benim bu projede yer almam gerektiğini söyleyince, ortak olmaya karar verdik" dedi. Tatlıses, ortaklık için kendisinin yüzde 20 veya yüzde 30'luk bir pay beklediğini ancak Rüştü Said'in kendisine çok cömert davranarak, bu büyük projenin yüzde 50 ortaklığını teklif ettiğini söyledi... 18 Senedir inşaat sektörünün içinde bulunduğunu ve bu yüzden de Kuzey Irak'taki ortaklık teklifini hemen değerlendirdiğini anlatan Tatlıses, konut projesinin toplam 1 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu ve Süleymaniye, Kifri, Erbil, Sülyemaniye Merkez ile Süleymaniye Şehrezor'da toplam 70 bin konut yapacaklarını açıkladı. Tatlıses, Cennet Bahçesi adlı projeye ortaklığı sonrası adının eklendiğini söyledi.

DEMİR TEKLİFİNİ REDDETTİ
İbrahim Tatlıses, Kuzey Irak'ta bir dağda bulunan demir madenine ortaklık teklifini ise reddettiğini bildirdi. Rüştü Said de, "Erbil ve Süleymaniye'de 50 bin konut hedefimiz var. Kerkük'e 10 bin, Bağdat ve Musul'a 30'ar bini konut düşünüyoruz" dedi. Said, sosyal altyapısıyla birlikte yapılan konutların 10 bin dolar peşin, 10 eşit taksitle 3 ayda bir ödeme ile satılacağını bildirdi.
Sabah/Öner Öngün

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tatlıses, Irak'ın TOKİ'siyle yüzde 50 ortaklık kurdu

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Irak'ın TOKİ'si olarak nitelendirilen inşaat firmasıyla yüzde 50 ortaklık anlaşması imzaladı.

Geçen hafta görüşmeler için Erbil'e giden Tatlıses, dün Iraklı Al-Adel Company Group Yönetim Kurulu Başkanı Rüsdi Said'le Seyrantepe Tatlıses Group binasında bir araya geldi ve ortaklık anlaşması yaptı. Asıl mesleğinin inşaatçılık olduğunu vurgulayan Tatlıses, Kuzey Irak'ta 1.400 konut yapacak. Tatlıses'in inşaat şirketi, Bağdat'ta 400 villa, Süleymaniye'de ise 1.000 adet konutun müteahhitliğini yapacak.

İlk iş 80 milyon dolarlık 850 villa
Iraklı şirketin sahibinden gelen teklif üzerine Kuzey Irak'a gidip Cennet Bahçesi anlamına gelen Dest - i Beheç isimli sitelerde inceleme yaptığını ve döndükten sonra da Kuzey Iraklı ekibi Türkiye'ye çağırdığını belirten Tatlıses, “Ben gittim kendi gözlerimle olanları gördüm. Onları davet ettik, geldiler. Ben orada anlaşıp geldikten sonra Dest-i Beheç'e, Tatlıses de ilave edildi. Bu oradaki devlet yetkililerine de bildirildi. Çünkü bunlar  TOKİ  gibi devlet kanalı ile yapılan bir takım inşaat ve siteler... İlk olarak Güneş İnşaat tarafından Süleymaniye Kifri'deki 850 villayı 80 milyon dolara yapacağız. Her şey hazır bitti, bir hafta içinde temel atılacak. Süleymaniye'de yapılacak 10 bin konutluk proje için taşeron firma arıyoruz. Ortalama  1 milyar dolara yakın veya bu parayı geçen büyük iş olacak” dedi.

‘ONUN İNSANLIK HEDEFLERİ VAR'
Rüsdi Said ise hedefin 50 bin konut olduğunu ve Süleymaniyeile Erbil'de iş yapmaya başladıklarını ifade etti. Türk şirketlerinin başarılı olmaları nedeniyle tercih ettikleriniı belirten Said, “İbrahim Tatlıses'i davet ettik. Onun insanlık hedefleri var, sosyal yönünün de kuvvetli olması bizi bu beraberliğe götürdü. Eşit miktarda ortağımız olsun ve bu ortaklık da Irak halkına faydalı olsun istedik. Yapılan konutlar 10 eşit taksitte ödenecek ve ödemeler 3 ayda bir kez yapılacak” dedi.
Milliyet/Yasemin Ateş

Tatlıses Kuzey Irak'ta ev yapacak    
 
Tatlıses ile Irak, Ürdün, İran ve Mısır'da faaliyetleri bulunan Al-Adel Company Group Yönetim Kurulu Başkanı Rüsdi Said birlikte düzenlediği basın toplantısında, grubun Kuzey Irak'taki projesine ortak olmaya karar verdiğini ifade ederek, yüzde 50 ortaklık yaptıklarını bildirdi.

İşlerin taşeron firmalarca yapıldığını belirten Tatlıses, Erbil ve Süleymaniye'deki projelerin 15 gün, Güneş İnşaat tarafından Süleymaniye'de yapılacak olan 850 konutluk projenin de 1 hafta içinde başlatılacağını kaydetti.
Tatlıses, Süleymaniye'de yapılacak 10 bin konutluk proje için taşeron firma aradıklarını ve toplamda binlerce konut yapımına imza atacaklarını dile getirdi.

İbrahim Tatlıses, Irak'ta çok sevildiğini ve Irak halkına fayda sağlamak için “elini taşın altına koyması gerektiğini” düşündüğünü ve bu işe başladığını söyledi.

“ORTAKLIK IRAK HALKINA FAYDALI OLSUN İSTEDİK”

Rüsdi Said ise Süleymaniye ve Erbil'de iş yapmaya başladıklarını, hedeflerinin 50 bin konut yapmak olduğunu söyledi.
Türk şirketlerinin yüksek nitelikte olduklarını gördüklerini ve birlikte çalışmak istediklerini anlatan Said, “Eşit miktarda ortak olmak ve ortaklık Irak halkına faydalı olsun istedik” dedi.

Said, sosyal altyapısıyla birlikte yapılan konutların 10 eşit taksitte ödeneceğini ve ödemelerin 3 ayda bir kez yapılacağını bildirdi. Konuşmaların ardından Tatlıses ve Said, ortaklık anlaşmasını imzaladı.Sözleşme gizliliğinden dolayı ortaklık bedeli açıklanmadı.
Hürriyet

 


Geri Dön