20 / 04 / 2024

İbrahim Yaman: Uygulanabilir bir plandan yanayız!

İbrahim Yaman: Uygulanabilir bir plandan yanayız!

Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı, Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken, Başkan Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını yineledi



Defne Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Subaşı Mahallesindeki ek hizmet binasında toplanarak, gündemdeki maddeleri görüştü. 

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, yoklama ve saygı duruşundan sonra gündemindeki maddeleri görüştü. 

Belediye Meclisi, çağdaş kentleşme yolunda atılacak adımları yaygınlaştırmak, tarihi kent dokusuna özgün projeler üretme ve depreme dayanıklı bina imalatıyla ilgili düzenlemelerle ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmenliğinde değişikliğe giderek, Strateji Geliştirme Müdürlüğünü görevlendirdi. 

YAMAN: UYGULANABİLİR PLANDAN YANAYIZ

 Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı, Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken, Başkan Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını yineledi. 

Yapılacak çalışmalarda mağduriyetlerle karşılaşılmaması için halkın bilgilendirilmesi noktasında görüş belirten Belediye Meclis üyeleri, askı ve itiraz süreleri konusunda bilgilendirmenin önemine de vurgu yaptılar. 

GÜNDEM MADDELERİ KONUŞULDU

 Meclis ayrıca; İçişleri ve Hukuk Komisyonunda görüşülen Strateji Geliştirme Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği oybirliği ile kabul ederken, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Belediye araç parkına yeni eklenen iş makinelerinin kiralama ücretlerini de tespit etti. 

Sinanlı ve Karşıyaka Mahallelerinde Kadastro Müdürlüğünce yapılacak tespit dışı yerlerin kadastro çalışmalarında, kadastro ekipleriyle görev yapacak bilirkişilerin seçimini de belirleyen Defne Belediye Meclisi, Yeşilpınar Sosyal Tesisleri Tahsis süresini 5 yıla uzatıp, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacağı için üç yıl kira alınmamasını da karara bağladı. 


Hatay Asi Gazetesi


Haber İrade Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Defne Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Subaşı Mahallesi'ndeki ek hizmet binasında toplanarak, gündemdeki maddeleri görüştü. 

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, yoklama ve saygı duruşundan sonra gündemindeki maddeleri görüştü. 


Belediye Meclisi, çağdaş kentleşme yolunda atılacak adımları yaygınlaştırmak, tarihi kent dokusuna özgün projeler üretme ve depreme dayanıklı bina imalatıyla ilgili düzenlemelerle ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmenliğinde değişikliğe giderek. Strateji Geliştirme Müdürlüğünü görevlendirdi. Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı. 


Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken. Başkan Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını yineledi. 


Yapılacak çalışmalarda mağduriyetlerle karşılaşılmaması için halkın bilgilendirilmesi noktasında görüş belirten Belediye Meclis üyeleri, askı ve itiraz süreleri konusunda bilgilendirmenin önemine de vurgu yaptılar. 


Sinanlı ve Karşıyaka Mahallelerinde Kadastro Müdürlüğünce yapılacak tespit dışı yerlerin kadastro çalışmalarında, kadastro ekipleriyle görev yapacak bilirkişilerin seçimini de belirleyen Defne Belediye Meclisi. Yeşilpınar Sosyal Tesisleri Tahsis süresini 5 yıla uzatıp, Yap-İşlet-Dcvrct modeliyle yapılacağı için üç yıl kira alınmamasını da karara bağladı. 


İrade 


Haber Ses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


 Defne Belediye Meclisi, mart ayı oturumunu tamamladı. Belediye Başkanı İbrahim Yaman başkanlığında toplanan Meclis, tarihi kent dokusuna özgün projeler üretme ve depreme dayanıklı bina imalatıyla ilgili düzenlemelerle ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmenliğinde değişikliğe gimek için, Strateji Geliştirme Müdürlüğünü görevlendirdi. Oybirliği ile alınan kararlarda, yeni imar planıyla ilgili çalışmaların Hatay Biıyükşehir Belediyesi'nce yapıldığı, Defne Belediyesi'nin 5000'lik plan yapma şansının olmadığı ifade edilirken, Yaman uygulanabilir bir plandan yana olduklarını belirtti. İçişleri ve Hukuk Komisyonunda görüşülen Strateji Geliştirme Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğini kabul eden Meclis, belediye araç parkına yeni eklenen iş makinelerinin kiralama ücretlerini belirledi, Yeşilpınar Sosyal Tesisleri Tahsis süresini 5 yıla uzatıp, Yap-İşletDevret modeliyle yapılacağı için üç yıl kira alınmamasını da karara bağladı. 


Ses Gazetesi


Geri Dön