20 / 04 / 2024

İbrahimli 5. Etap tramvay hattı çalışmalarında sona gelindi!

İbrahimli 5. Etap tramvay hattı çalışmalarında sona gelindi!

Köprülü kavşaklar, alternatif yollar, yeni otobüsler ve tramvay hatları ile Gaziantep'in ulaşım sıkıntısını asgariye indirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi'nin, İbrahimli 5. Etap hattı çalışmalarında sona geldi.




Bahriye Üçok Caddesinden mevcut (ana) hanına bağlantısını yapılıyor. Bu açıdan bu hat üzerinde tramvay seferleri geçici bir süreliğine ara verilirken, yerine Akkent'ten gelip Rasaf yolundan aktarmalı olarak ulaşımını sağlıyor. 

İşin bitim tarihine kadar tramvaylar Akkent-Rasaf Yolu, Rasaf Yolu-Akkent istasyonları arasında sefer yapacak. Rasaf YoluGar, Gar-Rasaf Yolu istasyonları arasında ise körüklü otobüslerle aktarma yapılarak seferler tamamlanacak. 10 körüklü otobüs, 4 normal otobüs ile vatandaşa ring seferleri sayesinde vatandaşların kent merkezine ulaşımları kesintisiz sağlanmış oluyor, Akkent-Rasaf Yolu. Gar-Rasaf Yolu durakları arasında binişler için tek ücret ödeyecek olan vatandaşların ring seferilerine ayrı bir ücret ödemeleri söz konusu olmayacak Gar-Akkent güzergahında seyahat eden araç sürücüleri Harikalar Diyarı yolunu kullanarak Binevler yolundan Üniversite güzergahına gidebilecek. 


Aynı şekilde Karmen Peyzajdan sağa dönüş yapan araç sürücüleri Acıoğlu Et Lokantası Önünden geçtikten sonra Metro Yolunu kullanarak Üniversite güzergahına seyahat edebilecek. 


Akkent-Rasaf Yolu, Gar-Rasaf Yolu güzergâhlarında ulaşımdan faydalanacak vatandaşlar için aktarma seferleri hafta içinde sabah saat 06.00'da. hafta sonları ise 06.30'da başlayacak. 


Güncel Gaziantep


Geri Dön