25 / 04 / 2024

İç Anadolu'da 3 milyon kişi inşaattan kazanıyor!

İç Anadolu'da 3 milyon kişi inşaattan kazanıyor!

İCGİAF Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yücel, başta Ankara ve tüm kentlerde sektörün çok hareketli olduğunu belirtti. Yücel, "3 milyon kişi ekmeğini inşaattan kazanıyor" dedi.



İNŞAAT sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyleyen' Ayşegül Yücel, "İç Anadolu Bölgesi, sektörün en hızlı geliştiği bölgelerin başını çekiyor. Yatırım ve istihdam artışında, sektör, bölgeye ivme kazandırmaktadır" dedi. İç Anadolu Genç îşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yücel, bölge ekonomisinin gelişiminde inşaat sektörünün önemli rol oynadığım ifade etti. 



Sektörde hareket sürüyor 

Başta  Ankara  ve Ankara'ya yalan iller olmak üzere, bölgedeki neredeyse tüm kentlerde sektörün çok hareketli olduğunu kaydeden Yücel, "Bölgede tamaırilanan yatınmlarm yanı sıra halen müyarlarca dolarlık projeler devam etmektedir. Eskişehir'den Kırıkkale'ye, Tokat'tan Amasya'ya kadar, bölgenin her köşesinde inşaat yatınmlan dikkat çekmektedir. 3 müyondan fazla insanın geçimini sağladığı inşaat sektörünün, bu anlamda en hızlı geliştiği bölgelerin başmda Marmara'dan sonra îç Anadolu Bölgesi gelmektedir" diye konuştu. 



Yatırımlara talep var 

İnşaat sektöründe giderek artan yatırımların bölge ekonomisine ivme kazandırdığına dikkat çeken Ayşegül Yücel, "Yatarımlar, yalnızca bölgedeki çağdaş bir görünüme kavuşma,ıstihdam artışıyla refah seviyesinin yükselmesini de sağlamaktadır. îç Anadolu'daki küçük illerde dahi gözle görülür iyileşmeler, şehirleşme bakımından sevindirici gelişmeler yaşanmaktadır" dedi. 



Potansiyel oldukça yüksek 

Aynı zamanda Tellüer İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkam ye YOZGÎAD Başkanı olan Ayşegül Yücel, inşaat sektörünün potansiyelinin hayli yüksek olduğunu , artan gelir seviyesiyle birlikte yatınmların talep gördüğünü de vurguladı. 



Star Ankara


Geri Dön